HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.09.2018 | Pavel Blažek | A-tým

Pelhřimov uvidí bitvu mezi Ledními Medvědy a Pískem


Páté kolo druhé ligy pomalu klepe na dveře. V jeho rámci sehrají pelhřimovští hokejisté domácí zápas proti soupeři z Písku. Půjde o souboj sousedních celků v rámci druholigové tabulky, kdy Písek okupuje třetí příčku o jediný bod před Ledními Medvědy. Utkání se odehraje ve středu 26. září a úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - PIS 3:4 pr.

IHC Písek

Hokejisté od řeky Otavy v letošní sezóně odehráli o jeden duel více než pelhřimovský tým a jihočeský celek si zatím nevede vůbec špatně. Nejprve svěřenci trenérského dua Herr - Šrámek zavítali na led Moravských Budějovic a na jih Čech putovala trochu překvapivá výhra 5:2. Vzápětí ale Písek nezvládl domácí duel se žďárskými Plameny (3:4). Nutno ale dodat, že Plameny v této sezóně dosud neztratily ani bod. Písek následně odehrál dva zápasy s regionálními soupeři. Nejprve žlutomodří zavítali k Jordánu, kde jim táborští Kohouti nedali mnoho šancí na úspěch (1:6) a poté Písek vybojoval tři body po domácí výhře nad David Servisem (4:1). 

Brankoviště píseckého celku v této sezóně patří Martinu Hauserovi, kteří drží průměr 3,25 obdržených branek na zápas. Mezi obránci Písku se bodově nejvíce daří Dominiku Bílkovi, který sice v probíhající sezóně ještě neskóroval, tři body ale zapsal za asistence. Útok žlutomodrých táhne Jan Sýbek. Zkušený útočník letos mířil již třikrát do černého a pět bodů získal díky asistencím. S mírným odstupem následuje Petr Hučko (2+3) či Filip Vlček (4+0), zatím nejlepší střelec píseckého celku v probíhající sezóně.

Vzájemná bilance

Pokud byste hledali tradičního soupeře pelhřimovských hokejistů, proti kterému se Ledním Medvědům nejméně daří, Písek by byl trochu překvapivě jeden z hlavních kandidátů na tento post. Dosud oba celky odehráli 22 zápasů a pelhřimovští hokejisté vyhráli pouhých 5 duelů. Jeden zápas skončil remízou a 16 zápasů pro sebe uzmuli Písečtí. Ti svého soupeře porazili nejvyšším rozdílem na úvod sezóny 2009/2010, kdy Písek vyhrál u Bělé přesvědčivě 7:1. Naopak nejvyšší výhra Pelhřimova se datuje do loňské sezóny, začátkem ledna 2018 Lední Medvědi na domácím ledě zvítězili 5:2. Také celkové skóre je nakloněno výrazně na píseckou stranu - pelhřimovští střelci mířili přesně v třiašedesáti případech, Písečtí se pak trefili šestadevadesátkrát.

Pavel Blažek