HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.10.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Pelhřimov doma vyzve lídra skupiny


Lední Medvědi doma přivítají v rámci 8. kola skupiny Jih soupeře z nedalekého Žďáru nad Sázavou. Zatímco Plameny ze Žďáru se zatím přesvědčivě drží na předních pozicích ligy, Medvědi v tak komfortní situaci nejsou a na pozice zaručující účast ve vyřazovacích bojích ztrácí 2 body. Utkání začne v 18:00.

Tento článek patří k zápasu PEL - ZNS 1:6

Tým ze Žďáru nad Sázavou zvládl úvod ligy skvěle. V prvních šesti zápasech pokaždé vstřelili minimálně čtyři branky a získali maximální počet bodů, tedy 18. Velmi cennou výhru získali Žďárští už ve třetím kole, kdy doma porazili Havlíčkův Brod 5:4 a upevnili si první místo v tabulce. V posledním kole ale zaváhali, po šedesáti minutách hráli s Opavou nerozhodně 2:2 a bonusový bod si nakonec po minutě prodloužení odvezli domů hosté. Náskok Žďáru nad Sázavou se tak zmenšil na rozdíl jediného bodu.

V brance Plamenů dostal zatím nejvíce prostoru Jiří Sláma. Devětadvacetiletý brankář si drží průměr lehce přes dvě inkasované branky za zápas. V záloze mají Plameny připraveného osmnáctiletého Tomáše Kulicha, který zatím naskočil pouze do vítězného derby s Havlíčkovým Brodem.

Nejproduktivnějším obráncem v dresu Žďáru nad Sázavou je po sedmi kolech Jakub Peslar. Odchovanec ostravské Poruby si připsal v sedmi zápasech 11 bodů za 6 gólů a 5 asistencí. Z obrany by mohli zahrozit ještě produktivní Martin Pleva se 3 brankami a 1 asistencí nebo Martin Lojek se 2 góly a 1 asistencí.

Svěřenci trenéra Melenovského si budou muset dát velký pozor na produktivní útok sobotního soupeře. Nejproduktivnějším z útočníků je Lukáš Bureš se 2 přesnými zásahy a 8 asistencemi. Velice nebezpečný bude pro obranu Medvědů Tomáš Franek, který dokázal svým soupeřům dohromady vstřelit už 8 branek. Svou produktivitou vzbuzují u soupeřů respekt také Ondřej Stehlík se 3 góly a 5 asistencemi a Lukáš Jícha se 3 brankami a 3 gólovými přihrávkami.

Oba týmy se potkaly zatím jednou, a to hned v prvním kole na ledě Žďáru nad Sázavou. Žďárští potvrdili roli favorita a v prvním kole zvítězili nad Medvědy 6:2. I v sobotu budou v roli favoritů hokejisté ze Žďáru nad Sázavou. Ti si v případě výhry udrží vedoucí pozici, pokud Havlíčkův Brod zaváhá, mohou mu Žďárští odskočit na rozdíl bodů. Situace Pelhřimova je poněkud odlišná. Pokud zvítězí, může se posunout na čtvrté místo, pokud však favoritovi podlehne, může se propadnout až na úplné dno tabulky. Který z týmů odejde ze zápasu jako vítězný, se dozvíme v sobotu po dvacáté hodině. 

Daniel Lhotský