HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.10.2018 | Pavel Blažek | A-tým

Souboj ze dna tabulky - Pelhřimov hostí David Servis


Zítřejší podvečer nabídne další pokračování příběhu zvaného druhé hokejová liga. V rámci 11. kola přivítá Pelhřimov českobudějovický David Servis. Bude k vidění souboj, ve kterém půjde především o získání sebevědomí a důležitých bodů potřebných pro posun v tabulce. Utkání se odehraje v sobotu 20.října s tradičním časem pro úvodní buly - 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - DSB 5:4 pr.

HC David Servis České Budějovice

Sezóna 2018/2019 začala pro jihočeský celek tím nejlepším způsobem, když David Servis po divoké přestřelce odvezl všechny body z Tábora (8:6). Tím ale bodový přísun pro tým trenéra Kupky na nějakou dobu skončil. Servismani vyšli v dalším průběhu sezóny pětkrát po sobě bodově naprázdno, přičemž zejména Moravské Budějovice a žďárské Plameny přehráli David Servis výrazným rozdílem (7:0, resp. 9:2). Svěřencům trenéra Kupky se zadařilo až v následujícím kole, kdy v gólově bohatém duelu porazil David Servis na svém ledě Bobry z Valašského Meziříčí 8:6. Zatím poslední duel Servismani ztratili, když na vlastním ledě podlehli Táboru 4:7. Sečteno a podtrženo, týmu z jihočeské metropole patří poslední místo skupiny Jih, Lední Medvědi mají před svým nejbližším pronásledovatelem pouhý bod náskoku.

V brance David Servisu najdeme zkušeného Tomáše Klestila, jehož si jistě pamatují skalní pelhřimovští fanoušci z dob jeho působení u Bělé. Klestil v dosavadním průběhu sezóny zasáhl do sedmi duelů, přičemž si drží průměr čtyř obdržených branek na zápas. Záda mu kryjí Jaroslav Jágr či David Němec.

O produktivitu obranných řad Jihočechů se nejvíc stará Petr Škopek. Odchovanec českobudějovického hokeje se v letošním ročníku třikrát zapsal mezi střelce a dva body doplnil díky asistencím. S mírným odstupem mu sekundují Jan Radoš a Michal Michal (oba 0+2).

V útoku Servismanů nejvíc řádí zkušená dvojice Tomáš Vak - Roman Šulčík. První jmenovaný Vak byl před sezónou považovaný za největší posilu týmu zpod Černé věže a tento přídomek zatím plní do puntíku - šestkrát mířil přesně a osmkrát svým kolegům přihrával. Vak také vede tabulku střelců David Servisu. Šulčík posbíral o bod méně (5+8). Bronz v rámci produktivity drží Jiří Bárta (5+4).

Vzájemný duel v letošní sezóně

Pelhřimov zavítal do Pouzar arény v rámci 2.kola a na Vysočinu putovaly 3 body. Ovšem samotný duel měl pro Lední Medvědy dvě zcela odlišné části. Na úvodní gól Filipa Kasalého stihl nedlouho poté reagovat Jiří Bárta. Pak ale hosté z Vysočiny odskočili svému soupeři postupně na čtyřbrankový rozdíl a zdálo se, že cesta za třemi body je volná. Ještě do konce druhé třetiny ale domácí snížili zásluhou Šulčíka a ve třetí třetině v krátkém rozmezí Servismani dalšími dvěma zásahy v podání Škopka a Vaka udělali ze zápasu pořádné drama. I přes drtivý tlak v závěru utkání se ale obrat domácích nekonal, takže pelhřimovští hokejisté nakonec mohli slavit důležité vítězství 5:4.

Pavel Blažek