HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.11.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Hokej hrát umíme, jen ho musíme hrát šedesát minut, nabádá Filip Kasalý


Poprvé v dresu Pelhřimova vyjel na led jako kapitán mužstva. Ovšem svůj celek ke kýženým bodům v sobotním utkání nedovedl. Filip Kasalý se o ně rval se zarputilostí sobě vlastní, přičemž jeho řada se postarala o všechny pelhřimovské branky. On sám navíc snížil v 53. minutě na 4:5, ale to bylo z domácí strany vše. Medvědi tak ztratili páté utkání v řadě a propadli se na dno tabulky

Tento článek patří k zápasu PEL - NJ 4:5

Filipe, jak bys okomentoval dnešní utkání s Novým Jičínem?

Těžko hodnotit takové utkání. Bylo odmakané, měli jsme spoustu šancí, ale především jsme si dokázali, že hokej hrát umíme. Opětovné výpadky ve druhé třetině nás dnes stály vítězství. Prostě výpadky (krčí rameny). Jinak si myslím, že herně jsme byli lepší. Góly dát umíme, ale naše výpadky v částech zápasu nás stojí body. Pak už jen dotahujeme a to je těžké.

Souhlasíš tedy, že špatná osmiminutovka ve druhé třetině byla klíčovým úsekem zápasu?

Určitě. Po první třetině byl stav 1:1, i přesto, že jsme si vypracovali spoustu šancí, které jsme měli proměnit. Možná se nám to neproměňování ve druhé třetině vrátilo. Zbytečné tři góly ve druhé třetině dnes rozhodly.

Do třetí třetiny jste ale nastupovali za stavu 2:4. Byl očekáván útok na kontaktní gól a místo toho jste inkasovali. Jak moc vás tahle branka srazila?

Srazí to, ale šlo jen o jedno jediné špatné střídání. A navíc mi ani nepřijde, že by nás to extra srazilo. Najednou šel výkon o dvě stě procent nahoru. Dostali jsme se na dostřel, ale dotahování prostě stojí tolik sil, že už je to těžké otočit. Ale znovu říkám, dokázali jsme si, že hokej hrát umíme, jen ho musíme hrát šedesát minut.

Vaše lajna se dnes postarala o gólový účet pelhřimovského týmu. Jak se seběhla situace před čtvrtým kontaktním gólem?

Předcházela tomu parádní práce od bratrů Hadravových. Martin si jen počkal, až budu volný a naservíroval mi puk přesně na hokejku. Trefit bránu už pak bylo na celé akci to nejmenší.

Dnes si vyjel do zápasu s kapitánským céčkem, které si přebral po svém bratrovi. Proč přišla tato změna?

Dnes jsem měl céčko poprvé, ale rozhodně mezi námi není nějaká rivalita. Navíc ani nevím, na jak dlouho budu céčko mít. V kabině si vždycky všechno vyříkáme, každý z očí do očí. Kdo má céčko, nehraje roli.

Byl to pro tebe speciálnější zápas s „C“ na hrudi?

To bych neřekl. V kabině řvu nebo mluvím stejně a nezáleží, jestli jsem nebo nejsem kapitán.

Těsně před zápasem se mužstva ujal jako hlavní trenér Libor Bezděk, který tak nahradil Marka Melenovského. Jak zapůsobila tato změna?

Mužstvu dá výměna trenéra nový elán. Ale nemyslím si, že před tím bylo vše úplně špatně. Opět jsme si dokázali, že se do toho umíme opřít, ale prostě zase přišel ten jeden výpadek. To nás trápí celou sezonu. Tohle je asi osmý zápas, kdy jsme mohli v klidu vyhrát o dva tři góly, ale během pár minut jsme si to pokazili. Je třeba hrát naplno šedesát minut a nevykašlat se ani na minutu.

Tomáš Bečka