HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.11.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Medvědi přivítají podruhé na domácím ledě rivala z Tábora


Pelhřimov se ve středu v rámci 19. kola utkají doma s rivalem z Tábora. Pro Medvědy, kteří nedávno vyměnili trenéra, se bude jednat o velice důležité utkání, protože se v případě výhry mohou vrátit do boje o postupové příčky. Pokud se zvítězit nepodaří, odraz ze dna tabulky bude pro Medvědy už hodně náročný. Důležité utkání začne tradičně v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - TAB 4:7

Tábor zatím také nezažívá úplně ideální sezónu, z posledních deseti zápasů vyhrál pouze tři a po 16 zápasech má na svém kontě pouze 15 bodů. Kohouti sbírají body hlavně na vlastním ledě, ve venkovních zápasech uhráli pouze 4 body, v tomto ohledu jsou nejhorší ve skupině Jih a druzí nejhorší v celé druhé lize. Tato bilance řadí Tábor na průběžné páté místo se ztrátou pěti bodů na postupové příčky.

V dresu Tábora nastoupili už čtyři brankáři. Sedmkrát, zatím nejčastěji, se do branky postavili Michal Novák s průměrem 3,4 obdržené branky za zápas a Milan Dudáček s horším průměrem 5,5 inkasovaných gólu za zápas. Produktivitě obránců vévodí Tomáš Hajič se 4 góly a 5 asistencemi. Nejvíce gólů z celého týmu dokázal vstřelit Radim Heřman (10+6), nejproduktivnějším hráčem Tábora je Jakub Matušík (8+9).

Oba vzájemné zápasy zatím skončily velmi těsným rozdílem. V druhém kole se uskutečnilo první derby na ledě Pelhřimova, v tom Medvědi v polovině utkání vedli už 4:1, jenže Tábor dokázal vyrovnat a Medvědi si tak připsali výhru 5:4 až v prodloužení. Druhé utkání mělo velmi divoký průběh, Medvědi museli hned v úvodu dotahovat, poté ale dokázali převrátit skóre na svou stranu a po dvou třetinách vedli o dvě branky. Tábor ale skvěle zvládl třetí třetinu, dvakrát dokázal vyrovnat, a nakonec dvě minuty před koncem rozhodl o výhře 6:5. Medvědi se po skvěle rozehraném utkání vraceli bez bodů. Pro oba týmy bude utkání velice důležité. Tábor by v případě výhry mohl dotáhnout ztrátu na čtvrté místo, Pelhřimov by výhra mohla dostat na páté místo právě před Tábor. Ani jednomu týmu se v poslední době nedaří, který z týmů dokáže přetrhnout neúspěšnou sérii se dozvíme ve středu krátce po dvacáté hodině.

Daniel Lhotský