HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
23.11.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov míří do daleké Opavy. Přeruší proti Slezanu sérii proher?


Pelhřimovský hokej rozhodně neprožívá klidné období. Změna trenéra a odchod čtyř stálých členů sestavy zahýbaly děním v táboře Ledních Medvědů. Ti v sobotu 24. listopadu odcestují do Opavy, aby se pokusili utnout sérii šesti proher v řadě. Co se týče bodového zisku, je na tom Slezan o mnoho lépe než Medvědi, neboť nasbíral už dvacet čtyři bodů. V nabyté východní skupině však tento počet stačí jen na předposlední šesté místo. Utkání startuje v 17.00 hodin.

Tento článek patří k zápasu OPA - PEL 9:0

Situace v pelhřimovském mužstvu není ideální. Po odchodu trenérů Melenovského a Benáka a také hráčů Plachého, Kadlece, Heinricha se na seznamu dalších hráčů, jenž změnili působiště, objevilo další jméno – Ladislav Pospíchal. Jednadvacetiletý bek, který byl v letošní sezoně nejproduktivnějším obráncem mužstva s deseti body za deset asistencí, se stal další posilou Moravských Budějovic.

Lední Medvědy navíc trápí výsledková krize. Chuť vítězství nepoznal celek od Bělé už od 27. října, kdy naposledy skolil Písek. Od té doby následovala šestizápasová šňůra, ve kterých Pelhřimovští nevybojovali ani bod, a tak se propadli až na samé dno skupiny Jih.

Opava je na tom ohledně bodového zisku mnohem lépe. V sedmnácti utkáních vybojovala dvacet čtyři bodů, což by Slezanu zajišťovalo v jižní části čtvrté místo. Jenže vyrovnanost východní skupiny odsunulo Opavu až na předposlední šestou příčku. Na poslední Orlovou mají Opavští náskok třinácti bodů, přičemž na pátý Hodonín ztrácí pouze bod a na čtvrté Valašské Meziříčí body tři.

Slezan vede od letošní sezony jako hlavní trenér Martin Janeček, bývalý extraligový hráč Vsetína, jenž ještě minulý ročník vykonával funkci asistenta Sparty Praha po boku Františka Výborného. Janeček zatím dovedl svůj celek k devíti výhrám. V minulém kole ale jeho svěřenci padli na ledě Šumperka 1.3.

Opava se může po sedmnácti odehraných kolech pyšnit druhou nejlepší defenzivou východní skupiny. Lépe už je na tom jen Šumperk. Naopak střílení branek Opavě zatím drhne. V tomto ohledu jsou ve svém partu třetí nejhorší.

Nejproduktivnějším hráčem slezského celku je se sedmnácti body v šestnácti duelech Petr Wolf (7+10). Za ním pak jen o dva body zaostává Lukáš Černý (8+7). Slezan však půjde do duelu s Medvědy oslaben, neboť mužstvo trápí rozsáhlá marodka. „Marodka se nám bohužel nevyprazdňuje, spíš naopak. Do utkání s Pelhřimovem ale jdeme i tak s touhou vyhrát. Možná jde o papírově slabšího soupeře, o to větší zodpovědnost máme vůči výsledku a fanouškům. Ty nechceme v domácím prostředí zklamat,“ řekl pro opavské stránky lodivod Martin Janeček.

Duel sedmého celku z Jihu proti šestému z Východu začíná v 17. hodin. Střetnutí také můžete sledovat na www.onlajny.cz.

Tomáš Bečka