HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
30.11.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Poslední proti poslednímu. Z východní skupiny míří k Medvědům Orlová


Velké nesnáze v malém městě. I tak by se dal parafrázovat název slavného amerického filmu vzhledem k situaci u Ledních Medvědů. Pelhřimov celý listopad nepoznal chuť vítězství, nezískal jediný bod, prohrálo už osm zápasů v řadě a je na dně tabulky své skupiny. V sobotu 1. prosince zavítá na Vysočinu tým z východní skupiny, Orlová, která je ve svém bloku také poslední, a navíc má na kontě ještě o bod méně. Souboj mužstev z chvostu tabulek startuje 18.00.

Tento článek patří k zápasu PEL - ORL 3:0

Pelhřimov zažívá nejhorší výsledkovou krizi od února 2017, kdy Medvědi včetně play-off prohráli deset zápasů v řadě. Po středečním utkání se nelichotivá série natáhla již na osm střetnutí. V Českých Budějovicích navíc nastoupila značně okleštěná sestava, která předposlednímu David Servisu podlehla 2:7.

Orlová na tom není v letošní sezoně o moc lépe. Ta si připsala zatím jen tři vítězství a na kontě má jedenáct bodů, přičemž na předposlední Hodonín ztrácí propastných sedmnáct bodů. V porovnání s ostatními týmy z obou skupin nastřílela Orlová prozatím nejméně gólů (48). Ani v defenzivě se Slezanům nevede lépe. V rámci východní skupiny jsou na tom s 84 inkasovanými góly nejhůře, na jihu pak nejvíce branek obdržel David Servis (94) a Pelhřimov (91).

V posledním zápase Orlová utrpěla od Hodonína těžký direkt, když na jeho ledě prohrála 2:10. Hodonín vůbec nepatří k oblíbeným soupeřům sobotního protivníka, neboť spolu s další prohrou 0:8 patří tyto výsledky k nejtěžším porážkám v ročníku.

Modrobílí klub se v této sezoně nejvíce spoléhá na bodový přísun Lukáše Sladkovského. Ten si v sedmnácti duelech připsal třináct bodů za šest branek a sedm asistencí. Obrana pak má svého nejproduktivnějšího muže v osobě Radima Štěpánka, jenž za stejný počet střetnutí vstřelil dvě branky a čtyři připravil. Nejvytěžovanějším gólmanem je pak René Svoboda.

Souboj dvou celků ze dna tabulky začíná u řeky Bělé v 18.00 hodin.

Tomáš Bečka