HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.01.2019 | Daniel Lhotský | A-tým

Medvědi otevřou nový rok duelem s Moravskými Budějovicemi


Přestože v prosinci Medvědi často nebodovali, jejich herní projev se zlepšil, po dlouhé době doma zvítězili hned dvakrát v řadě za tři body. Pelhřimovští by zcela jistě rádi pokračovali v dobré hře, hned na úvod roku 2019 je ale čeká vedoucí tým tabulky, silné Moravské Budějovice. Utkání netradičně ve čtvrtek začne v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - MOR 3:4

Moravské Budějovice vládnou celé skupině Střed. V prosinci neztratily jediný bod a v posledních patnácti zápasech pouze dvakrát podlehly svým soupeřům a díky výhře nad Žďárem nad Sázavou strávily Vánoce na prvním místě. V brance dostává nejvíce prostoru Pavel Jekel, který drží skvělý průměr 1,6 obdržené branky za zápas. Produktivitě obránců vládne Michal Kliment s třemi góly a pěti asistencemi. Nejproduktivnějším hráčem v útoku je legenda druhé ligy Ladislav Rytnauer. Ten s 24 góly vládne tabulce střelců celé ligy. Za Žihadla také nastupují někteří hráči, kteří se letos představili v dresu Ledních Medvědů. Jedná se o Ladislava Pospíchala, který ve svém novém týmu čeká na první body, Aleše Heinricha se dvěma góly a třemi asistencemi. Několik zápasů za Žihadla odehrál také Tomáš Plachý, který se ale bohužel zranil a do sezóny již téměř jistě nezasáhne.

Ve čtvrtečním zápasu budou jasným favoritem Moravské Budějovice. Oba týmy potřebují každý bod, Moravské Budějovice bojují o první místo a co nejlepší pozici pro play-off, Pelhřimov se snaží odrazit ode dna tabulky a neriskovat případnou účast v baráži o setrvání v lize. Který tým se přiblíží svému cíli se dozvíme ve čtvrtek kolem dvacáté hodiny.

Daniel Lhotský