HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.11.2019 | Pavel Blažek | A-tým

Derby je tady! Pelhřimov jede do Humpolce


Blíží se víkend a s ním opět další kolo Krajské hokejové ligy. V sobotu 9.listopadu je pro pelhřimovský celek naplánován velmi pikantní souboj, Poutníci se totiž vydají k dalšímu zápasu do Humpolce na led nejbližšího regionálního rivala. Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HUM - HCP 4:5

TJ Jiskra Humpolec

Pelhřimov a Humpolec - dvě města, která jsou od sebe vzdálena cca 20 minut jízdy autem, pojí rivalita na různých úrovních již mnoho let, nyní se přidá i rivalita na hokejovém poli. V kádru Jiskry se to jen hemží hokejisty, kteří mají silný vztah právě k Pelhřimovu a v jehož dresu odehráli celou řadu druholigových bitev - bránu Humpolce většinou hájí Jan Zour, jehož otec hokejisty Humpolce trénuje. Zour ale byl v minulých týdnech zraněný a je otázkou, zda do zítřejší hokejové bitvy nastoupí. Z hráčů v poli si pelhřimovští fanoušci určitě vzpomenou na Zdeňka či Martina Jelínka, Tomáše Hurdu, Tomáše Dvořáka, Tomáše Hubatu, Jakuba Brychtu či Libora Bezděka, jenž nosí humpolecký dres od letošní sezóny. Řada těchto hráčů zanechala v pelhřimovském hokeji svou stopu, vzájemný souboj Pelhřimova a Humpolce tedy jistě bude mít patřičný náboj.

Očekávat lze atraktivní duel také proto, že Jiskře se v dosavadním ročníku Krajské ligy poměrně daří nahánět celky v horních patrech tabulky. V sedmi odehraných zápasech Humpolec pouze dvakrát ztratil body - ze Soběslavi si odvezla Jiskra porážku 3:4 a na domácím ledě sebrali Humpolečtí bod silným Strakonicím (2:3 po samostatných nájezdech). Humpolci aktuálně patří 3.příčka tabulky Krajské ligy, o 2 body za stoprocentními Poutníky, pelhřimovský celek má ovšem domácí zápas se Strakonicemi k dobru.

Tento zápas si jistě nenechají uniknout pelhřimovští fanoušci, kteří do Humpolce zajistili autobus, jenž stále není plně obsazen, případní zájemci se mohou hlásit na telefonních číslech 704 869 669 (Michal Krátký) a 736 508 073 (Jiří Gebarovský).

Pavel Blažek