HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.03.2020 | Pavel Blažek | A-tým

Semifinále klepe na dveře! Pelhřimov čeká celek Strakonic


Pelhřimovský celek prošel do semifinále přes Milevsko v nejkratším možném čase, nyní však Poutníky čeká další zkouška - v semifinále narazí Pelhřimov na Strakonice, které možná trochu nečekaně vystavili v minulém kole stopku Českému Krumlovu, rovněž v nejkratší možné době. Úvodní zápas série se odehraje u Bělé v pátek 6.března a úvodní buly je naplánováno na 19 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - STR 7:3

HC Strakonice

Celek Strakonic byl od začátku soutěže považovaný za jednoho ze spolufavoritů celé soutěže, ovšem ne vždy dokázali Strakoničtí tuto nálepku prodat. Po úvodních vítězných zápasech tým Strakonic zasáhla marodka, která způsobila odložení zápasu s Pelhřimovem, ale hlavně Strakonice začaly postupně opouštět elitní příčky v soutěži. Tým od soutoku Otavy a Volyňky dlouho hledal tempo z úvodu sezóny, čas od času nechali Strakoničtí body papírově slabším soupeřům (např. Milevsku či Vimperku). Nevyrovnané výsledky nakonec usadily Strakonice na šesté místo tabulky Krajské ligy, z této pozice vykrystalizoval čtvrtfinálový soupeř v podobě Českého Krumlova, který měl být papírovým favoritem série. Ovšem play-off je jiná soutěž než základní část a tato otřepaná fráze tentokrát platila do puntíku. Strakoničtí nejprve vyplenili českokrumlovský stadion po výhře 5:2, ale v odvětě na ledě Strakonic měli od začátku navrch Českokrumlovští. Domácí tým ale stihl brzy vývoj otočit, totéž se ale zanedlouho povedlo i hostům, kteří ve třetí třetině duelu šli potřetí do vedení, ovšem 104 vteřin před koncem zápasu nejprve Strakonice dokázaly vyrovnat a v prodloužení odstartoval postupové oslavy strakonický Bednařík. Strakonice porazily Český Krumlov celkově 5:4 po prodloužení a vybojovaly si právo vyzvat pelhřimovský celek v semifinále.

Kanadské bodování Strakonic v základní části vyhrál Patrik Šebesta, jenž zapsal čtrnáct přesných zásahů a devět bodů přidal za asistence. Pomyslné stříbro pak patří Davidu Rudovi (11+11), bronz pak drží Jakub Švec (9+9).

Vzájemné duely v letošní sezóně

Poprvě na sebe Pelhřimov a Strakonice narazili začátkem prosince 2019, kdy se u Bělé odehrál odložený duel z 6.kola. Poutníci vstoupili do utkání aktivněji a díky Svobodovi otevřeli skóre, ovšem Strakoničtí do první sirény třemi brankami vývoj otočili. Od druhé třetiny ale pomalu začala stíhací jízda pelhřimovského celku, zásahy Vylíčila a Kopice přiblížily Poutníky na dostřel, stále ale byl po druhé třetině stav utkání příznivější pro hosty. To nejlepší si ale Pelhřimovští nechali až na třetí třetinu, která byla místy hodně vyhrocená. Nejprve ale během úvodní minuty závěrečného dějství otočili Marek Hadrava s Bohumilem Svobodou skóre utkání na domácí stranu, poté úradovali především sudí, kteří nenechali trestné lavice obou celků příliš dlouho prázdné. Domácí ale přečkali několik dlouhých oslabení, někdy i dvojnásobných, a díky úspěšným zásahům Votápka a Martina Hadravy zvítězil Pelhřimov v tomto utkání celkově 7:4. Odveta ve Strakonicích se odehrála v rámci 17. kola a i opět se radovali Poutníci, kteří základ vítězství položili již v první třetině, po které svítil na světelné tabuly stav 0:4. Strakonice sice postupně vyrovnaly hru a ve třetí třetině začalo stahování pelhřimovského náskoku. Ten se nakonec zmenšil až na jednobrankový rozdíl, ovšem pojistka z hole Vylíčila během poslední minuty definitivně rozhodla o vítězství Pelhřimova, tentokrát 6:4. Hattrickem se v tomto zápase blýskl Bohumil Svoboda.

Program semifinálové série mezi Pelhřimovem a Strakonicemi

Pátek 6. března: Pelhřimov - Strakonice, začátek utkání v 19 hodin

Neděle 8. března: Strakonice - Pelhřimov, začátek utkání v 17 hodin

Středa 11. března: připadný rozhodující zápas na ledě Pelhřimova, začátek utkání v 19 hodin

Pavel Blažek