HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.09.2020 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci mezi domácími mantinely přivítají Milevsko


Pelhřimovští hokejisté ve druhém hracím kole Krajské ligy otevírají svůj zápasový účet. Poutíkům k Bělé dorazí v poslední době častý soupeř z Milevska, se kterým se domácí tým utkal v prvním kole loňského play-off. Zápas se odehraje v sobotu 26.září a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - MIL 3:1

HC Milevsko 2010

Také pro Milevsko bude zítřejší duel úvodním soutěžním vystoupením v ročníku 2020/2021. Důvodem byla marodka v kádru Českého Krumlova. Hokejisté Milevska před sezónou absolvovali čtveřici přípravných zápasů, přičemž další duely byly odloženy po dohodě se soupeři kvůli zdravotním komplikacím. Modrozelení nejprve podlehli Radomyšli na píseckém ledě 3:7 a poté schytalo Milevsko výprask od druholigového Písku, který si domů odvezl vítězství 11:4. Poté již Milevsko nezaváhalo a po dvou vítězných zápasech si svěřenci trenéra Mertla trochu zvedli sebevědomí. Nejprve doma Milevsko porazilo Radomyšl 3:2 a poté si modrozelení odvezli výhru ze Strakonic v poměru 6:5.

Vzájemné duely v loňské sezóně

Celkem čtyřikrát se Poutníci utkali s Milevskem v loňské sezóně a pokaždé svého soupeře porazili - ovšem někdy to nebylo tak jednoznačné, jak by pohled na aktuální tabulku naznačoval. Nejprve Pelhřimov zavítal do Milevska a ještě před polovinou zápasu vedli Poutníci pohodlným náskokem pěti branek. Domácí pak ještě dvakrát skóre korigovali a po výsledku 5:2 putovaly tři body na pelhřimovské konto. Odveta u Bělé, která přišla krátce před play-off, již byla mnohem vyrovnanější. Po raketovém startu Poutníků přišel z domácí strany střelecký půst a i díky kontaktní brance Milevska bylo utkání dlouho otevřené. Konečná výhra v poměru 3:1 nicméně zůstala na straně domácích.

V úvodním kole play-off na sebe oba celky znovu narazily, první zápas série se odehrál v Pelhřimově. A byl to zápas, který nebyl pro psychicky slabší jedince. Milevsko domácí Poutníky zaskočilo a po úvodních dvaceti minutách vedli hosté o dvě branky. Ve druhé části zápasu domácí postupně smazali náskok soupeře a byli to oni, kdo odcházel do šaten o dvě branky veselejší. Hosté se však nevzdali a ve třetí třetině se drželi na dostřel až do konečného hvizdu. Konečné skóre 8:7 znamenalo první bod pro svěřence trenérkého dua Lukašík - Humeš. Série hraná na dvě vítězná utkání byla ukončena v nejkratším čase, Poutníci totiž vlétli do odvety ve velkém stylu a již po úvodní třetině vedli tříbrankovým rozdílem. Náskok Poutníci dále navyšovali a přes kosmetickou úpravu skóre ze strany domácích si Pelhřimov odvezl z Milevska i druhý bod v sérii za vítězství 7:1.

Pelhřimovští nemohli odehrát úvodní duel proti Radomyšli, na vině byla situace okolo viru Covid-19 na straně Radomyšle, která hraje své domácí zápasy v Písku, který byl minulý týden v karanténě. I tato skutečnost naznačuje, že letosní sezóna bude pravděpodobně v mnohém nabourána aktuální zdravotní situací jednotlivých celků. Zástupci domácího týmu apelují na všechny návštěvníky domácích zápasů, aby dodržovali nařízená hygienická opatření, byť mohou pro někoho být nepříjemná. Opačná situace by mohla v krajním případě znamenat ozavřený vstup pro všechny fanoušky, což určitě není to, o co by domácí klub stál. Zda-li vstoupí Poutníci do nové sezóny úspěšně bude jasné již zítra krátce po sedmé hodině večerní.

Pavel Blažek