HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.10.2020 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci hostí Hlubokou před prázdnými tribunami


V sobotu 10.října odehrají pelhřimovští hokejisté další domácí utkání. K Bělé přijede tým z Hluboké nad Vltavou a tím výčet pozitivních informací pomalu končí. Kvůli současné epidemiologické situaci se utkání odehraje bez přítomnosti diváků a protože následující týden se pravidla ještě zpřísní, bude zítřejší duel na minimálně 14 dní posledním soutěžním vystoupením obou soupeřů...sobotní duel bude zahájen v tradičních 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - HLU 6:5 pr.

TJ Hluboká nad Vltavou Knights

Úvod každého ročníku Krajské ligy je pro Rytíře z Hluboké ve znamení cestování na kluziště soupeřů, neboť v Hluboké nad Vltavou není krytý zimní stadion a v současné době Rytíři nemají v domácích podmínkách vytvořenou ledovou plochu. Hráči Hluboké tedy zatím odehráli tři venkovní duely a ve všech odešli poraženi. Nejprve se Hluboká nad Vltavou představila v nedalekých Českých Budějovicích, kde se postavila v Pouzar aréně nově vzniklému Samsonu, který byl speciálně pro tento duel posílen o hráče, kteří mají dohromady 2 581 odehraných zápasů ve slavné NHL, k tomu ohromné množství startů v jiných elitních ligách, tyto posily v minulosti rovněž sbíraly ocenění i v národním týmu. Nicméně Rytíři se svého soupeře nezalekli a kdo čekal debakl Rytířů, pak byl konečným skóre 6:1 pro Samson příjemně překvapen. Rozdílovým elementem byla právě letka zkušených hráčů, která se postarala o většinu branek Samsonu, jinak byli Rytíři Samsonu více než vyrovnaným soupeřem. Začátkem října pak Hluboká nad Vltavou podlehla ve Strakonicích místním Dudákům 3:6 a minulou neděli si Rytíři odvezli porážku z Českého Krumlova v poměru 4:7. Rytíři tedy zatím uzavírají silně nekompletní tabulku bez bodového zisku.

Zápasy Pelhřimova a Hluboké nad Vltavou v minulé sezóně

Dvakrát se Poutníci utkali s Rytíři v loňské základní části a pokaždé svého soupeře porazili. Přibližně před rokem se oba soupeři poprvé utkali u Bělé a úvod utkání vyšel lépe hostům, kteří šli rychle do vedení, pelhřimovští hokejisté ale ještě do první sirény vývoj utkání otočili. Když ve druhé třetině hosté vsítili kontaktní branku, byl to z jejich strany poslední odpor, neboť nepříliš početnému výběru Rytířů brzy začaly docházet síly. Třetí třetina se pak hrála víceméně z povinnosti, domácí zasypali Hlubokou salvou ran a nebýt dobře chytajícího Daška, konečné skóre by pro hosty dopadlo určitě mnohem hůř, než 10:2. Odveta v lednu tohoto roku byla podstatně vyrovnanější, Poutníci se dostali bleskově do vedení, na které ovšem domácí našli odpověď. Před koncem první třetiny se ale pelhřimovští hráči ještě dvakrát prosadili a šli do šaten s mírným náskokem. Ve druhé třetině Rytíři postupně ukrajovali z náskoku hostů a utkání před třetí třetinou bylo stále otevřené. V té nejprve odskočili hosté na dvoubrankový náskok a i když pár minut před koncem Rytíři opět snížili, tři body přecijen mířili do Pelhřimova, neboť Poutníci přidali pojistku do prázdné branky. Rytíři ukázali, že v domácím prostředí mohou být nebezpeční i pro nejlepší celky Krajské ligy, nicméně Poutníci u Vltavy zvítězili v poměru 6:4.

Jak již bylo psáno v úvodu, toto utkání bude odehráno před prázdnými tribunami. Z utkání bude pořizován textový online přenos, v jednání je i možnost videopřenosu. Program následujících dvou týdnů je na základě vládních opatření zrušen a pokud to epidemiologická situace dovolí, budou zápasy se Strakonicemi a v Českém Krumlově odehrány v náhradním termínu, až se situace okolo šíření nového typu koronaviru více uklidní. Otázkou však zůstává, zda-li tato situace vůbec nastane...

Pavel Blažek