HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.10.2020 | Pavel Blažek | A-tým

Hluboká vzdorovala Poutníkům až do prodloužení


Prázdné tribuny viděly vyrovnaný duel mezi Poutníky a Rytíři. V úvodní dvacetiminutovce hosté dvakrát stáhli náskok domácích, aby pak zkraje druhé třetiny sami udeřili. Poutníci ale skóre otočili a napodruhé si do šaten přinesli dvougólový náskok. Ten však domácí promarnili a o konečném vítězství tak rozhodlo prodloužení, kde o bonusovém bodu pro domácí rozhodl Filip Kasalý.

Tento článek patří k zápasu HCP - HLU 6:5 pr.

Poutníci vstoupili do utkání aktivně a již ve 3.minutě otevřel skóre utkání David Šulák, jenž střelou mezi kruhy otevřel svůj zápasový účet. Hosté pak přežili šance domácího celku na zvýšení náskoku a sami udeřili v 7.minutě – během přesilové hry Rytířů se puk dostal k Milerovi a ten pohotově dostal puk do domácí branky. Oba soupeři si v následujících minutách vyměnili několik střeleckých pokusů, brankáři ale v soubojích vítězili. To platilo až do 13.minuty, kdy kombinaci domácího útoku zakončil pohotový Martin Vysloužil. S přibývajícím časem hosté zvyšovali aktivitu a odměna přišla v 19.minutě, Schmidmayer se dostal do brejku a poslal touš přesně pod víko domácí branky. Do šaten se tedy šlo za vyrovnaného stavu.

Hned zkraje druhé třetiny dokázali hosté utkání otočit. Ve 22.minutě vystihl Matys domácí rozehrávku a střelou k tyči domácí branky poslal Hlubokou do vedení. Překvapivý vývoj ale dlouho nevydržel, v 25.minutě propálil skrumáž před hostující brankou David Šulák. Další obrátka ve skóre se urodila ve 30.minutě, David Šulák dostal přihrávku na kruhy a pohotovou ranou nejenže dosáhl hattricku, ale opět poslal Poutníky do vedení. Aktivita domácích opět vzrostla, ale gólově se prosadil až ve 38.minutě Petr Votápek, který využil nepřesné rozehrávky Rytířů. S koncem druhé třetiny byla domácím nabídnuta početní výhoda, která se z větší části přešla do třetí třetiny, a i díky tomu se zdálo, že domácí míří za dalšími třemi body.

Početní výhodu ale domácí nevyužili, jejich šance vykryl brankář Rytířů. I další šance Poutníků se gólově neujaly a následoval pro domácí tým ten nejhorší scénář. Ve 46.minutě ujeli hosté do přečíslení a Matys snížil stav utkání. Rytíři se dostali na koně a v následujících minutách byli domácím více než vyrovnaným soupeřem. Zvýšená aktivita hostů opět přinesla ovoce v 54.minutě, kdy nepokrytý Miler poslal puk mimo dosah domácího brankáře. Poutníci se ale s tímto stavem nechtěli smířit a v následujících minutách zatlačili hosty před jejich branku. Tento tlak byl zesílen i díky přesilové hře, hostující brankář ale svůj tým podržel, a především díky jeho zásahům z posledních minut duelu došlo utkání až do prodloužení.

Nastavený čas se odehrál v rychlém tempu, rozhodnout o bonusovém bodu mohli rozhodnout Poutníci i Rytíři, ale druhý bod z dnešního duelu vytěžili domácí. V 64.minutě se blafákem prosadil Filip Kasalý a zajistil domácím vítězství 6:5 po prodloužení.

Hokejový peloton nyní čeká nucená pauza vyvolaná současnou epidemiologickou situací. Zpočátku je tato pauza plánovaná na 14 dní, jestli se po dvou týdnech vrátí hokejisté k alespoň trochu normálnímu režimu, není v tuto chvíli vůbec jisté...

Pavel Blažek