HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
30.10.2021 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci si na ledě Velké Bíteše s chutí zastříleli


Od úvodních minut duelu měli pelhřimovští hokejisté vývoj utkání na svých hokejkách. Domácí tým se statečně držel pouze úvodních dvacet minut, kdy Velká Bíteš nakrátko dohnala náskok Pelhřimova, poté již domácí Poutníkům nestačili a skóre narostlo až do konečné podoby 10:2 pro pelhřimovský celek. Střelecky se nejvíce dařilo Josefu Vrátnému, jenž si připsal první hattrick v pelhřimovském A-týmu.

Tento článek patří k zápasu VBI - HCP 2:10

V úvodu zápasu to byli především hosté, kteří byli aktivnější a Bartošek v domácí brance měl rozhodně více práce než Jíra na pelhřimovské straně. Domácí jednička ale všechny pokusy pelhřimovských hráčů kryla. Bíteští se poprvé osmělili v osmé minutě, zadovku Urbánka si ale Jíra pohlídal. Skóre se poprvé měnilo v 10.minutě, Bartošek v domácí brance neodhadl ideálně odraz puku, který skončil na hokejce Tomáše Dvořáka a hbitý útočník si již věděl rady. V 11.minutě ale domácí srovnali krok, bekhendová střela Dupljaka skončila za Jírou. Poutníci si ale brzy vzali vedení zpět, ve 13.minutě zavřel pelhřimovský útok domácí před Bartoškem, který na střelu Josefa Vrátného neměl šanci dosáhnout. Ve 14.minutě zlikvidoval Jíra samostatný únik domácího Petrčky a poté platilo otřepané pravidlo "nedáš – dostaneš". Běžela 15.minuta a bekhendové zakončení Josefa Vrátného bylo přesné. Vrátný mohl ještě v první třetině dokonat hattrick, ale zatím mu nebylo přáno, jeho střelu v závěrečné minutě úvodní třetiny Bartošek vyrazil do bezpečí.

Obraz hry se nezměnil ani ve druhé třetině. Ve 21.minutě dorazil puk za Bartoška při výhodě Pelhřimova Filip Kasalý a hosté vedli o tři branky. Ve 23.minutě mohl korigovat domácí Dupljaku, Jíra byl ale připraven. Ve 26.minutě hráli Poutníci další přesilovku a hned dvakrát dostali puk do branky. První zásah ale ještě rozhodčí neposvětil, ve 27.minutě ale Tomáš Mečiar přesnou ranou tuto přesilovou hru ukončil. V 29.minutě Jíra vyrazil pokus Fischera a opět udeřilo na druhé straně, přesným zásahem se blýskl Josef Vrátný, čímž završil hattrick. Hosté jasně dominovali a v poklidném tempu navyšovali skóre. Ve 34.minutě se premiérově v pelhřimovském dresu prosadil Jiří Kochrda a když v 36.minutě pálil Lukáš Siřiště mezi betony domácího gólmana, byli hráči Velké Bíteše zralí na ručník. V 37.minutě sice hráli domácí přesilovku, na ledě to ale vidět nebylo. Naopak – v 38.minutě se v oslabení prosadil Bohumil Svoboda. V 39.minutě nakonec přišla korekce stavu ze strany domácích, když za Jíru dotlačil puk Pospíšil.

Třetí třetina se dohrávala pouze z povinnosti. Pelhřimovští hokejisté i nadále kontrolovali vývoj hry, z množství šancí se ale ujala pouze spolupráce bratrů Hadravových – ve 49.minutě vyslal Martin Hadrava do šance Marka Hadravu, na jehož bekhendovou kličku byl Bartošek krátký. Ve zbytku zápasu ale domácí brankář chytil několik velkých šancí Poutníků, čímž uchránil svůj tým před ještě výraznějším debaklem. Ale i domácí občas zahrozili, pozorný Jíra však další puk do své brány nepustil.

Pelhřimov tedy zvítězil na ledě Velké Bíteše přesvědčivě 10:2 a drží sezónní neporazitelnost. Poutníci budou tento primát hájit i za týden, tentokrát to ale bude jiná káva, v sobotu 6.listopadu přijede k Bělé tým Chotěboře a bude k vidění bitva o vedoucí post Krajského přeboru Vysočiny.

Pavel Blažek