HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.01.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Velká Bíteš míří na pelhřimovský led. Zajistí si Poutníci první místo tabulky?


Pelhřimovští hokejisté se po středečním nezdaru na ledě Moravských Budějovic opět představí na domácím ledě. Soupeřem Poutníků bude Velká Bíteš, která se v Pelhřimově představí takřka po šestnácti letech. V tomto utkání si domácí hráči mohou zajistit z předstihem prvenství v základní části. Zápas se odehraje v sobotu 8.ledna a úvodní buly bude v tradičních 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - VBI 14:0

HC Spartak Velká Bíteš

Hokejisté z Velké Bíteše proplouvají letošním ročníkem Krajské ligy Vysočiny bez výraznějších sérií, kdy by Spartak vyhrál či prohrál více zápasů za sebou. Celkem pravidelně Velká Bíteš střídá vítězství a porážky, klub z pomezí Vysočiny a jižní Moravy měl bodově nejhojnější období na konci listopadu, kdy nejprve doma zvítězil Spartak nad Ledčí nad Sázavou 4:3 po prodloužení a následně Bíteš vyloupila Orlí hnízdo v Bystřici nad Pernštejnem po výhře 4:2. Pomalý, ale zato relativně pravidelný sběr bodů usadil Spartak v polovině průběžné tabulky Krajské ligy. Aktuálně šesté místo s dvaceti body vykazuje sice bodovou ztrátu na pátou Telč, ale zároveň se musí náš sobotní soupeř koukat i za sebe, neboť první nepostupová příčka do play-off je pouze pět bodů vzdálená. Proti elitní čtyřce soutěže dosud Velká Bíteš v této sezóně neuhrála ani bod a spíše schytává vyšší brankové příděly.

Čelo produktivity Velké Bíteše okupuje v současnosti Liridon Dupljaku. Odchovanec převážně brněnského a jihlavského hokeje se v sezóně 2016/2017 krátce mihl i v druholigovém dresu Pelhřimova, letos v patnácti zápasech zaznamenal osm branek a sedm asistencí. Stejně bodů má pak i Matěj Šidák (7+8), bronz v produktivitě pak patří Adamu Grmanovi (10+2), jenž je nejlepším střelcem svého týmu. Z pozice obránce mu ale tato pozice patří i mezi všemi beky Krajské ligy Vysočiny.

Vzájemný duel v letošní sezóně

Poutníci zavítali do Velké Bíteše v rámci devátého kola a do svého soupeře se zakousli hned od první minuty. Přes tlak hostů se na první gól čekalo až do půlky úvodní třetiny. Na branku Tomáše Dvořáka vzápětí odpověděl Dupljaku, ale do úvodní sirény si Poutníci vzali po dvou brankách Josefa Vrátného vedení zpět. Druhou třetinu proměnili Pelhřimovští v exhibici, kdy nedali domácím na ledě takřka žádný prostor a šesti brankami odsoudili Spartak k potupné porážce. Jedním ze střelců této třetiny byl opět Josef Vrátný, který tak zarovnal hattrick. Kosmetická úprava z hole domácího Pospíšila na tom nic nezměnila. Ve třetí třetině již tempo opadlo, ale fanoušci Poutníků se vstřeleného desátého gólu přeci jen dočkali po zásahu Martina Hadravy. To bylo ze strany gólů vše, Poutníci si na ledě Velké Bíteše s chutí zastříleli a zvítězili 10:2.

9.ledna 2005 - tedy bez jednoho dne přesně před šestnácti lety odehrála Velká Bíteš poslední duel na pelhřimovském ledě, tehdy se oba celky přetahovaly o jedno z posledních postupových míst do druholigového play-off. Tehdy to u Bělé slavné nebylo, Pelhřimovští prohráli 2:4, ze současných hráčů obou celků tenkrát na ledě nebyl přítomen nikdo, pouze na pelhřimovské straně byli někteří současní hráči v rolích diváků. Nynější situace obou mužstev je dosti odlišná, Poutníci se budou chtít bodově "zahojit" poté, co utrpěli první porážku v soutěži a hnát je jistě bude i fakt, že tříbodové vítězství jim definitivně zajistí první místo v základní části Krajské ligy Vysočiny pro tento ročník. A s tím spojenou výhodu větší porce domácích zápasů ve vyřazovací části. Fanoušci mohou svému týmu rovněž pomoci, Poutníci spoléhají i na jejich podporu. Vrátí se pelhřimovští hokejisté na vítěznou vlnu? To se dozvíme v sobotu 8.ledna krátce po sedmé hodině podvečerní.

Pokud z nějakého důvodu nebudete moci dorazit na zimní stadion u Bělé, bude k dispozici podrobný online přenos, na který se dostanete přes následující odkaz:

https://www.onlajny.com/match/index/date/2022-01-0...

Pavel Blažek