HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.01.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Poslední cesta na led soupeře v základní části - Poutníci míří na led Chotěboře


Předposlední kolo základní části Krajského přeboru Vysočiny se pomalu hlásí o pozornost. Poutníci, vítězové základní části soutěže, již budou ladit formu na vyřazovací část a dobrým testem bude zápas na ledě Chotěboře. Atraktivní duel se odehraje v sobotu 15.ledna a úvodní buly má naplánovaný čas 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu CHO - HCP 3:2

HC Lvi Chotěboř

Jeden ze spolufavoritů celé soutěže prožívá povedený ročník. Bez přestávky se Lvi drží v elitní společnosti mezi druhým a čtvrtým místem průběžné tabulky. Svěřenci trenéra Kraučuka během tohoto ročníku pouze třikrát odcházeli z ledu bez jediného bodu, pokaždé se jednalo o prohrané zápasy se soupeři z nejsilnější čtveřice celého přeboru. Naopak s ostatními celky Chotěboř moc slitování v průběhu sezóny neměla, své o tom vědí např. v Ledči nad Sázavou (13:2 a 10:2), Velkém Meziříčí (12:0 a 11:1) nebo Telči (10:1). Jakmile ale Lvi nastoupí proti lepším celkům, tak jsou výsledky vyrovnanější a Světlá nad Sázavou s Moravskými Budějovicemi dokázali získat skalp Chotěboře po shodných výsledcích 2:1, pokaždé nastoupila Chotěboř na ledě soupeře. Lvi prohráli také zápas na pelhřimovském ledě. Chotěboř se pyšní nejlepší obranou soutěže (34 obdržených branek v 17 zápasech) a také druhou nejlepší ofenzivou (113 vstřelených branek). Celkově se Chotěboř nachází na třetím místě průběžné tabulky Krajské ligy Vysočiny, na druhé Moravské Budějovice ztrácí Lvi pouhé tři body, mají ovšem zápas k dobru. V domácím prostředí je pak Chotěboř ještě silnější, Lvi mezi svými mantinely ztratili dosud jediný bod za výhru nad Moravskými Budějovicemi 5:4 po prodloužení.

Hned trojice hráčů Chotěboře se aktuálně pohybuje v TOP 10 kanadského bodování Krajské ligy Vysočiny. Nejvíce bodů v dresu Lvů dosud posbíral Tomáš Eis. Dlouholetá opora Chotěboře dosud šestnáctkrát mířila do černého a dalších osmnáct bodů získal Eis za asistence. Celkově je Tomáš Eis pátým nejproduktivnějším hráčem soutěže, v střelecké tabulce ztrácí na pelhřimovského Martina Hadravu a moravskobudějovického Romana Mikeše pouhé tři zásahy. K dalším ofensivním tahounům Chotěboře patří Luboš Dvořák (13+19) a Martin Vlček (16+14). Expelhřimovský obránce Václav Pecen dosud v průběhu soutěže vsítil čtyři branky a na jedenáct branek přihrál.

Vzájemný duel v letošní sezóně

Na konci listopadu loňského roku hostili Poutníci Chotěboř a přichystali Lvům nejtěžší porážku v sezóně. Přitom to v úvodní třetině na debakl nevypadalo. Poutníci přečkali úvodní nápor soupeře a v polovině úvodní dvacetiminutovky Jan Štěrba otevřel brankový účet večera. Toto skóre vydrželo i přes šance na obou stranách až do druhé třetiny, ve které nejprve za hosty vyrovnal Hospodka, ale to bylo z pohledu hostů vše. Vzápětí poslal domácí opět do vedení Martin Hadrava a krátce poté Petr Votápek zvýraznil rozdíl ve skóre. Po dalším zásahu Votápka a Marka Hadravy šli domácí do šaten s pohodlným náskokem, který ve třetí části za domácí navýšili Tomáš Dvořák, Filip Kasalý a podruhé skórující Marek Hadrava. Chotěboř se nezmohla na větší odpor a odjela domů s porážkou 1:8.

Pelhřimovští hokejisté již nemohou přijít o první příčku v základní části soutěže, souboj s nebezpečnou Chotěboří ale může být pro Poutníky dobrým testem před play-off, navíc Lvi stále bojují o celkové druhé místo tabulky, což by jim zajistilo nejen úvod play-off na domácím ledě, ale také start případného semifinále v domácím prostředí. Naladí se Poutníci před play-off na vítěznou vlnu nebo Chotěboř zabojuje o celkové druhé místo základní části. To budeme vědět již tuto sobotu krátce po osmé hodině večerní.  

Pavel Blažek