HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.01.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Základní část zakončí Poutníci soubojem s Náměští nad Oslavou


O následujícím víkendu vyvrcholí základní část letošního ročníku Krajského přeboru Vysočiny. Poutníci se představí na domácím ledě proti týmu z Náměště nad Oslavou, což, při souhře ostatních výsledků, může být soupeř se kterým se pelhřimovský celek utká v prvním kole nadstavbové části. Utkání s Náměští nad Oslavou se odehraje v sobotu 22.ledna a úvodní buly bude vhozeno v tradičních 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - NNO 5:0

TJ Náměšť nad Oslavou

Vstup do sezóny měli hráči Náměště nad Oslavou povedený, po výhře v Telči (1:3) se nakrátko usadili žlutomodří v první polovině tabulky. Zisk jednoho bodu z domácího souboje se Světlou nad Sázavou (4:5 po nájezdech) lze rovněž brát jako odraz  úspěšného vstupu do sezóny, ale poté již Náměšť nad Oslavou převážně na své soupeře ztrácela. Až po více než měsíčním čekání přidala Náměšť další vítězství, kdy na domácím ledě žlutomodří udolali Humpolec (5:4 po nájezdech). Bodově hojnější období pak pro našeho sobotního soupeře představuje až závěr základní části, Náměšť se přihlásila do boje o elitní osmičku vítězstvím na humpoleckém ledě (3:4), ovšem v dost možná klíčovém souboji žlutomodří padli, když na domácím ledě vyválčili pouze bod s rezervou Velkého Meziříčí (5:6 po prodloužení). Aktuálně patří Náměšti nad Oslavou předposlední, tedy 10.místo tabulky Krajské ligy, ovšem Náměšť je stále v těsném kontaktu se soupeři okolo osmého místa. Stále ještě zbývá odehrát některá odložená utkání a mezi aktuálně šestým a desátým místem je pouhý tříbodový rozdíl. Je tedy stále možné, že Poutníci se v úvodním kole vyřazovací části utkají právě s Náměští nad Oslavou.

Čelo produktivity Náměště nad oslavou okupuje Miroslav Bednář. Odchovanec třebíčského hokeje, který prošel také mládežnickými výběry Chomutova či druholigovým Kláštercem nad Ohří, letos pálil ostrými v deseti případech a na dalších jedenáct branek přihrál. S mírným odstupem následují Jiří Krčál (5+14) a Patrik Mojdl (10+4). 

Vzájemný duel v letošní sezóně

Poutníci se představili na ledě Náměště v 11.kole a od začátku měli otěže utkání plně ve své moci. Již ve druhé minutě se po úniku radoval Petr Votápek a rychlou brankou nasměroval Pelhřimov k vítězství. Náskok Pelhřimova ještě před první sirénou narostl díky brankám Tomáše Mečiara a Josefa Vrátného. Ve druhé části, kdy domácí hráli několik minut v početní výhodě, se prosadil Lukáš Siřiště a konečnou podobu výsledku dali ve třetí třetině Martin Vysloužil s Josefem Vrátným. Jan Jíra udržel čisté konto a Poutníci tak u Oslavy zvítězili přesvědčivě 6:0.

Jak již bylo psáno výše, Poutníci stále čekají na svého soupeře pro čtvrtfinále play-off a je dost možné, že soupeře jim přidělí až výsledky posledního hracího dne základní části Krajské ligy. Situace okolo osmého místa je více než zamotaná a určit nyní soupeře Poutníků je tak trochu jako věštění z křišťálové koule. Poutníci se nicméně potřebují řádně naladit na vrcholnou část sezóny a k tomu budou potřebovat i vaši podporu. Zakončí Poutníci povedenou základní část vítězstvím nebo se zrodí překvapení na účet jednoho z favoritů soutěže. V sobotu 22.ledna po sedmé hodině večerní budeme vědět více.

Pavel Blažek