HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.11.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Další těžká zkouška! Žihadla míří do Pelhřimova


Krajská liga Vysočiny kvapí rychlým tempem i ve druhé polovině základní části. Pelhřimov se po dvou venkovních zápasech utká mezi domácími mantinely se svým osudovým soupeřem z loňské sezóny - s Moravskými Budějovicemi. Atraktivní utkání se odehraje ve čtvrtek 17.listopadu a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - MBH 8:4

Moravskobudějovický HOKEJ

Žihadla v letošní sezóně nepůsobí tak suverénně jako minulý ročník Krajské ligy, ale i tak si Moravské Budějovice připsaly několik výrazných vítězství. Vstup do sezóny se sice Žihadlům nepovedl, v Telči prohrály Moravské Budějovice 5:4, následně Žihadla obrala o body Pelhřimov. Moravské Budějovice jinak prožívají sezónu jako na houpačce, Žihadla pravidelně střídají vítězné i ztracené zápasy, ale během silnějších období odehrály Moravské Budějovice několik zápasů, ve kterých soupeře vůbec nešetřili. Své o tom vědí v Bystřici nad Pernštejnem i Velkém Meziříčí, oba celky si z Moravských Budějovic odvezly vysoké porážky 17:1, resp. 13:3. V zatím posledním duelu zvítězila Žihadla v domácím prostředí nad Telčí 7:3. Aktuálně se Moravské Budějovice nachází na průběžném pátém místě tabulky Krajské ligy Vysočiny s devatenácti body. Třetí Pelhřimov dosud nasbíral o čtyři body více. 

Moravské Budějovice dosud vsítily nejvíce branek ze všech týmů Krajské ligy a to se odráží také na produktivitě soutěže. V elitní desítce kanadského bodování je hned pět zástupců Žihadel. Na čele bodování celé soutěže se aktuálně nachází dvojice Jan Trojan - Lukáš Nováček. Oba produktivní útočníci již dosáhly na 30 kanadských bodů, průběžné vedení v produktivitě ale patří Trojanovi, který je současně nejlepším střelcem soutěže - za osm odehraných zápasů stihl Trojan vsítit devatenáct branek a na jedenáct dalších přihrát. Nováček pak vsítil o pět branek méně (14+16). Třetí místo v kanadském bodování Žihadel patří Tomáši Sigmundovi (6+14).

Vzájemný souboj v letošní sezóně

Poutníci zavítali na led Moravských Budějovic v polovině září a pro Pelhřimov to byl první soutěžní zápas aktuálního ročníku. A pelhřimovský tým ukázal v tomto souboji svou bojovnou tvář. Žihadla totiž na Poutníky vlétla a krátce po polovině zápasu vedly Moravské Budějovice čtyřbrankovým rozdílem. Ještě do konce druhé třetiny vrátili Poutníky do zápasu Votápek s Vrátným a stíhací jízda pokračovala i ve třetí třetině. Branky Pospíchala a Vysloužila dorovnala stav utkání, které následně zamířilo přes prodloužení až k samostatným nájezdům. V nich zajistil bonusový bod domácímu celku Nováček, Poutníci tedy padli v Moravských Budějovicích po velkém boji 5:4, ovšem získaný bod měl, vzhledem k vývoji utkání, velkou hodnotu.

Od sestupu z druhé hokejové ligy se pelhřimovskému A-týmu nestalo, aby nezvítězil ve dvou soutěžních utkáních v řadě během jediné sezóny. Ztráty z duelů se Světlou nad Sázavou a Humpolcem poněkud ubraly na stíhací jízdě Poutníků za čelem tabulky. Žihadla z Moravských Budějovic budou těžkým soupeřem, Poutníci ale sází na pomoc svých fanoušků. Podpořte pelhřimovské hokejisty v tomto nelehkém souboji, aby Poutníci opět nasedli na vítěznou vlnu. Jak tato snaha dopadne? Ve čtvrtek 17.listopadu po sedmé hodině večerní budeme vědět víc.

Pavel Blažek