HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.11.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Bitva o čelo tabulky! Poutníci čeká střet s Chotěboří


Krajská liga Vysočiny má před sebou již 16.kolo základní části a na Poutníky čeká nepříjemný soupeř. Pelhřimovští hokejisté cestují na led ambiciozní Chotěboře, která patří ke skupince kandidátů pošilhávajících po celkovém vítězství v soutěži. Utkání se odehraje ve středu 30.listopadu a úvodní buly je naplánováno na 18 hodin a 30 minut.

Tento článek patří k zápasu CHO - HCP 4:2

HC Chotěboř

Tým z Chotěboře patří i letos na špici tabulky Krajské ligy Vysočiny a své postavení z loňska by určitě rád vylepšil. Loni Chotěboř skončila v semifinále play-off na pozdějším vítězi z Moravských Budějovic, ale Lvi dělají letos vše pro to, aby úspěšné působění v loňské sezóně překonali. Dosud Chotěboř ztratila pouze dva zápasy - v Pelhřimově a ve Světlé nad Sázavou. Skláři ze Světlé nad Sázavou jsou dosud jediným týmem letošní sezóny, proti kterému Chotěboř nezískala ani bod. Na světelských Pěšinkách zvítězili domácí 4:3. V domácím prostředí je Chotěboř zatím stoprocentní a slabší týmy skupiny často objíždí z Chotěboře s výraznám gólovým přídělem. Chotěboř je nejlépe střílející tým soutěže, ve třinácti zápasech vsítili svěřenci trenéra Cachnína již 97 branek. A gólový apetit předvedla Chotěboř i v posledním kole, kdy zavítala do Telče. Mladý tým domácích držel s favoritem krok jen v úvodních minutách zápasu, jinak v Telči kralovali hosté, kteří zostudili domácí v poměru 2:14. Průběžně třetí Poutníci ztrácí na Chotěboř dva body, vzájemný zápas bude tedy přímým soubojem o vedení v Krajské lize Vysočiny.

V nejlepší desítce kanadského bodování soutěže je trojice zástupců Chotěboře. Lídrem produktivity Chotěboře je Martin Vlček. Odchovanec jihlavského hokeje a dlouholetá opora Chotěboře letos zatím zaznamenal čtrnáct branek a navrch přidal i sedmnáct asistencí. O dva body zpět je Slavomír Kadleček (15+14), nejlepší střelec Chotěboře v letošní sezóně. Třetí místo v produktivitě Chotěboře patří Tomáši Ludvíkovi (10+12). Na soupisce Chotěboře najdeme i obránce Václava Pecena (2+3), který mezi lety 2012 až 2014 několikrát oblékl dres tehdy druholigového Pelhřimova.

Vzájemný duel v letošní sezóně

Poutníci přivítali na svém ledě Chotěboř v rámci 5.kola a na ledě byla vidět vyrovnaná partie se sladkou tečkou pro Pelhřimov. Hosté po prvních dvaceti minutách vedli jednobrankovým rozdílem, které Chotěboř do poloviny zápasu zvýraznila. Ale domácí zabrali pár minut poté a brankami Šuláka, Votápka a Porta otočili skóre utkání. Ještě před druhou sirénou ale hosté vyrovnali a třetí třetina přinesla dvě branky, po jedné na každé straně. Hosté se dostali do vedení, ale za Poutníky krátce nato korigoval Machovský. Rozuzlení dramatického duelu přišlo až v prodloužení, kde bod navíc vystřelil Poutníkům Votápek. Pelhřimov na svěm ledě porazil Chotěboř 5:4 po prodloužení.

Poutníky čeká v tomto týdnu těžká hokejová šichta, kromě středečního zápasu s Chotěboří sehrají pelhřimovští hokejisté v pátek odložený domácí duel s Bystřicí nad Pernštejnem a v sobotu, rovněž v domácím prostředí, vyzvou Poutníci Náměšť nad Oslavou. Pomoci jim mohou fanoušci, pokud tedy máte v nabitém předvánočním čase možnost, přijďte podpořit Poutníky v nelehkých soubojích o cenné body do průběžné tabulky.

Pavel Blažek