HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.10.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

B-tým vysoko podlehl lídrovi ze Strakonic

V rámci šestého kola krajské soutěže přivítal Pelhřimov doposud vládnoucí Strakonice. Ty v dosavadních pěti zápasech ani jednou neprohrály a navíc si držely brankový průměr sedmi gólů na zápas. Ten dnes ještě vylepšily, neboť u Bělé nasázely Medvědům patnáct branek. Domácí se prosadili jen na konci první a pak poslední třetiny. Šádovo mužstvo je tak po pěti kolech stále bez bodu. V neděli rezerva Medvědů hostí Hlubokou nad Vltavou.

Pelhřimov B

20.10.2017
18:00
2:15
(1:3, 0:4, 1:8)
Strakonice

Branky a nahrávky: 20. Klaga, 56. Kaminsky – 4. Mikeš, 6. Dlouhý (Kovář), 12. Šebesta, 24. Křenek, 28. Samohejl (Kovář), 29. Bednařík, 33. Müller (Křenek), 41. Růžička (Kovář), 41. Bednařík (Dlouhý), 46. Samohejl, 47. Ruda, 50. Bednařík, 53. Švec, 58. Všetečka, 60. Řehoř



LMB: Urban – Doubek, Cerhán, Šulák, Buchta, Hráček, Kroupa, J. Vrátný, D. Vrátný, Kaminsky, Nikodým, Zadražil, Moucha, Šípek, Knězů, Klaga

STR: Myslivec (Štrobl) – Srb, Hrubý, Škoda, Všetečka, Topinka, Kordík, Hřebíček, Kovář, Srb, Dlouhý, Křenek, Růžička, Samohejl, Müller, Mikeš, Švec, Ruda, Šebesta, Řehoř, Bednařík

První třetina přitom nenaznačovala tak jednoznačný průběh. První branku obstarali hosté v 8. minutě, když se Mikeš prosadil po nátlaku Strakonic. Druhý gól se podařilo vstřelit opět hostům. Dlouhý se po chybě obrany Ledních Medvědů dostal do samostatného úniku a bezpečně proměnil. Následně si i domácí vypracovali několik šancí, jenže žádná z nich nenašla cíl v brance Strakonic, a tak trestali hosté. Strakonice zhruba v polovině první třetiny vyslaly několik střel na Urbana, ten většinu z nich vykryl, na bekhendovou dorážku Šebesty už ale nedosáhl. V úplném závěru úvodní třetiny se prosadili také domácí. Sekundu před koncem se Klaga dostal do mezikruží a střelou mezi betony zaznamenal první branku domácích.

Druhou třetinu jednoznačně ovládli hosté. Několik minut po začátku prostřední části se ve zmatcích před Urbanovou bránou prosadil Křenek. Domácí se poté dostali do několika šancí, žádná z nich ale nenašla cíl v brance hostů. V 28. minutě ale domácí obrana zachybovala a této situace využil Samohejl. Necelou minutu poté se z blízkosti prosadil Bednařík. Poslední gól třetiny obstaral po chybě Pelhřimova ve vlastním obranném pásmu Müller.

Třetí třetinu ovládali výhradně hosté. Domácí se před poslední periodou rozhodli pro střídání gólmanů. Urbana tedy nahradil Stibal.Už v první minutě poslední periody se prosadil před Stibalem Růžička s Bednaříkem. Desítky se Strakonice dočkaly ve 45. minutě během přesilovky, když se z blízkosti trefil Samohejl. Následovala nejhorší pasáž hry domácích, jelikož v přesilové hře inkasovali rovnou dvě branky. Do konce zápasu se hosté prosadili ještě třikrát, za domácí pouze upravoval skóre v 56. minutě Kaminsky. Pelhřimov tak zůstává bez bodu beznadějně poslední. Zda se jim podaří konečně nějaké přidat se dozvíme v neděli, kdy Pelhřimov doma vyzve Hlubokou.

Ohlasy po utkání

Radek Šáda (hlavní trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov B): Zápas se hodnotí težko, když se člověk podívá na výsledek. První třetina nebyla úplně špatná, ale poté jsme už fyzicky nestačili, soupeř nás jasně přebrusloval a proměňoval většinu šancí. V třetí třetině byl v podstatě na ledě už jen jeden tým, byli jsme mnohem víc na trestné než na lavičce a bylo velmi těžké vybrat pětku, respektive trojku, která by mohla nastoupit na led. Vyloučení plynula z toho, že jsme byli pomalejším týmem, a že jsme nastačili dobruslovat. Dnes byla vidět soupeřova jednoznačná převaha v podstatě ve všem a gradovalo to tím, že během přesilovky 5 na 3 jsme byli psychicky na dně a dostali jsme góly ve dvojité přesile.

Daniel Lhotský