HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.10.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Veselí si jasně poradilo s Medvědí rezervou

Rozmezí od 16. do 19. minuty rozhodlo celý zápas. Během tohoto úseku hry totiž hosté udeřili celkem třikrát, z čehož se domácí výběr už nedokázal vzpamatovat. Veselí nad Lužnicí pak trpělivě přidávalo na skóre, zatímco Šádův tým zaznamenal jen jediný gól, a to z hole Patočky. Už v neděli ale bude mít B-tým možnost reparátu, kdy zajíždí na led Vimperka.

Pelhřimov B

26.10.2018
19:00
1:7
(0:3, 0:1, 1:3)
Veselí nad Lužnicí

Branky a nahrávky: 48. Patočka (Zadražil, Bříza) – 16. Mikeska (Nehoda), 19. Dušák (Drs), 19. Egert (Arnold, Klimeš), 29. Egert, 41. Malecha (Krampl), 46. Kratochvíl (Arnold), 56. Arnold. Rozhodčí: Trnka – Bělohlav, Knor 



LMB: Holata – Bříza, Vrátný, Kroupa, Slabý, Doubek, Hráček – Kadleček, Moucha, Šulák, Siřiště, Svoboda, Buchta, Patočka, Heinrich, Zadražil

VES: Vokůrka (Dvořák) – Chlaň, Lukáš Míchal, Drs, Malecha, Krampl, Benda, Nehoda, Arnold, Egert, Novák, Mikeska, Kratochvíl, Benda, Klimeš, Jan Míchal, Dušák, Vlach

Nejen pelhřimovští hráči, ale i fanoušci byli namlsaní minulou domácí výhrou nad Táborem. Ovšem na tu se navázat nepodařilo. Oba celky si zpočátku hry zakládaly především na defenzivě a mnoho gólových akcí se ani na jedné straně příliš neurodilo. Jedinou výjimkou byla šance hostujícího Vlacha, jenž zcela sám před Holatou neuspěl.

Ve třinácté minutě pak agilní Heinrich projel Lužnickou obranou a při zakončení nasměroval puk jen do pravé tyče Vokůrkovy brány. V polovině šestnácté minuty pak započala kritická pasáž zápasu pro domácí Medvědy. Ten moment se totiž prosadil Josef Mikeska v přečíslení dva na jednoho, na něhož o tři minuty později navázal Dušáka, který ujel domácí obraně a střelou nad lapačku překonal Holatu podruhé. A do třetice se o devětatřicet sekund později zapsal mezi střelce Jiří Egert, jemuž obrana dala až příliš času mezi kruhy, takže měl dostatek prostoru zamířit svůj projektil mezi lapačku a beton pelhřimovského gólmana.

Druhá perioda nabídla ještě bojovnější hokej, což vyústilo ve zvýšeném počtu trestných minut, především tedy na straně Pelhřimova. V polovině utkání pak hosté po skrumáži před Holatou navýšili už na čtyřbrankový rozdíl, když byl gól připsán Jiřímu Egertovi. Poté si ještě vytvořil slibnou šanci Dušák, jeho střela orazítkovala levou tyč Holatovy svatyně. V závěru třetiny se pak mezi střídačkami strhla bitka mezi Siřištěm a Novákem po faulu na Jana Doubka. Rozhodčí ocenil tento souboj dvěma minutami pro oba hokejisty.

Ihned po stratu poslední části udeřilo Veselí popáté. Tomáš Malecha využil pohledné kombinace při úniku dva na jednoho a zvýšil už na 5:0. Za pět minut už slavili hosté tenisového kanára. Toho zařídil střelou pod horní tyč David Kratochvíl.

Čestný zásah domácího celku zaznamenal Matouš Patočka, jenž nikým neatakován před gólmanem Vokůrkou tečoval kotouč pod horní tyč. Na konečných 7:1 pro hosty upravil v 56. minutě Dalibor Arnold. Medvědí rezerva tak padla počtvrté v sezoně a s třemi body se zatím nachází na jedenáctém místě tabulky, přičemž o bod zaostává Humpolec a bez jediného bodového zisku zatím zůstává Telč. 

Tomáš Bečka