HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.12.2007 | Kamil Vaněk - Deník | A-tým

Žádné velké obměny kádru se nechystají, ale dva zkušení hráči by týmu pomohli


V roli sportovního manažera v minulosti působil v Kometě Brno a Rosicích. Zkušenosti Petru Adamcovi rozhodně nechybí. Teď na stejném postu působí v druholigovém Spartaku a jak sám říká, nestojí o spolupráci krátkodobou: „V klubu se mi líbí, společně s vedením máme určité plány. Rozhodně tu nechci být čtyři měsíce a utéci.“

Jak se vůbec zrodila vaše spolupráce se Spartakem?

S klubem jsem byl letos v kontaktu už jen z toho důvodu, že zde chytá můj syn. Hodně jsem komunikoval s Alešem Kučerou, přičemž se mi zdálo, že právě on toho měl chvíli na bedrech až příliš. Když mi dal nabídku, rozhodl jsem se jí přijmout a klubu pokud možno pomoci.

Stal jste se tedy sportovním manažerem. Můžete definovat svou pozici, co všechno máte na starosti?

Má práce obnáší kontakt s hráči, komunikace s nimi, doplňování kádru. De facto to jsou veškeré sportovní záležitosti, které se okolo týmu dějí.

V klubu jste necelý měsíc. Už jste si udělal obrázek o kvalitě hráčského kádru?

Přišel jsem v dobré době, vyhrává se, hráči se jeví v dobrém světle. Je tu mladý, pracovitý tým. Jsem mile překvapen, jaké hráči, kteří se v řadě případů teprve otrkávají v soutěžích dospělých, podávají výkony. Je to i dobrá vizitka klubu, jeho vedení a toho, jak je řízen.

Naznačujete spokojenost s výkonností týmu, takže nějaké velké obměny hráčského kádru asi nechystáte. . .

To je pravda, žádné velké zásahy do týmu nepřipravujeme. Nicméně o tom nerozhoduji sám. Veškeré kroky konzultujeme s generálním manažerem, vše vychází z jakési symbiózy názorů. Momentálně nemáme důvod do týmu sahat, nicméně z dlouhodobějšího hlediska by asi bylo přínosné, kdyby přišli dva zkušení hráči, kteří by mladší usměrnili.

Mluvíte o delším časovém horizontu. Jak nahlížíte na další sezónu. Bude strategií klubu ponechat si co nejvíce hráčů ze současného kádru?

Momentálně se chystám absolvovat pohovory s hráči, abych je poznal více osobně. Budeme si povídat i o tom, zda mají zájem zůstat v Pelhřimově pro příští sezónu. Naším záměrem je kádr stabilizovat, zabránit co nejvíce posezónním odchodům.

Když někdo výkonnostně přeroste rámec druhé ligy, bude mu dána šance jít dál, do vyšší soutěže?

To je samozřejmé. Druhá liga je do jité míry přestupní stanicí a pokud hráč projeví dostatek talentu a bude mít patřičnou výkonnost, rozhodně mu v odchodu do vyšší soutěže bránit nebudeme. Byla by hloupost bránit dvacetiletým klukům v tom, aby něco dokázali.

Kamil Vaněk - Deník