HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.01.2023 | Pavel Blažek | A-tým

Startuje play-off! Poutníky v prvním kole čeká Velká Bíteš


Základní část je minulostí, začíná klíčová fáze sezóny - vyřazovací část. Poutníky hned na úvod čeká soupeř, který se pelhřimovským hokejistům postavil do cesty již loni, také v prvním kole - Velká Bíteš. Úvodní čtvrtfinálové utkání se odehraje u Bělé v sobotu 21.ledna a úvodní buly padne v tradičních 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - VBI 4:1

HC Spartak Velká Bíteš

Spartakovci měli velmi povedený vstup do aktuální sezóny, krátce se Velká Bíteš vyhřívala na čele celé soutěže. Dalších pět duelů ale Bítěští nepoznali chuť vítězství a následoval pád tabulkou do spodní poloviny. Spartakovci poté celkem pravidelně střídali vítězství a porážky, z čehož nakonec vyšel boj o poslední příčku, která zajišťovala přímý postup do čtvrtfinále play-off. Velká Bíteš tuto klíčovou pozici uhájila a z šesté příčky se vyhnula ošidnému předkolu play-off.

Na čele kanadského bodování Velké Bíteše v základní části najdeme Jana Sokolíka a Lukáše Petrčku. Oba útočníci shodně zaznamenali 24 bodů, ovšem Sokolík, zaznamenal více gólů. S celkem třinácti zásahy se Sokolík stal nejlepším střelcem svého týmu. Lukáš Petrčka zaznamenal o pět branek méně (8+16). Také na pomyslné bronzové příčce v bodování týmu najdeme dva hráče - Davida Jarolíma a Pavla Pospíšila (oba shodně 9+7).

Vzájemné duely v letošní sezóně

Pelhřimov a Velká Bíteš sehráli v letošní sezóně dva zápasy a v obou se radovali Poutníci. Nejprve na konci září 2022 cestovali Poutníci na led Spartaku a díky prvním dvěma třetinám si pelhřimovští hokejisté vybudovali pohodlný čtyřgólový náskok. Třetí třetina pak přinesla dva zásahy na každé straně, Poutníci zvítězili na ledě Velké Bíteše 3:7. Odveta u Bělé se odehrála na konci listopadu 2022 a také zde měli Poutníci výborné první dvě třetiny, díky kterým Pelhřimov zvítězil nad Velkou Bíteší v domácím prostředí 5:1.

Poutníci startují play-off s cílem poprat se o celkové vítězství v Krajské lize Vysočiny. Spoléhají také na své fanoušky a také na výraznější diváckou kulisu. Podpořte Poutníky ve snaze dosáhnout nelehkého cíle. Pokud se nebudete moci dostavit na dva domácí zápasy Poutníků s Velkou Bíteší, bude pokaždé připraven podrobný online přenos.

Program čtvrtfinále mezi Pelhřimovem a Velkou Bíteší

1.zápas - sobota 21.ledna 17:00 - Pelhřimov doma

2.zápas - středa 25.ledna 18:00 - Pelhřimov venku

3.zápas - sobota 28.ledna 17:00 - Pelhřimov doma

případný 4.zápas - středa 1.února 18:00 - Pelhřimov venku

případný 5.zápas - sobota 4.února 17:00 - Pelhřimov doma

Pavel Blažek