HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.11.2023 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníky u Bělé čeká rozjetá Telč


Sedmé kolo Krajské ligy Vysočiny se pomalu hlásí o slovo a v jeho rámci se Poutníci představí na domácím ledě. Do Pelhřimova přijedou hokejisté z nedaleké Telče, kteří prožívají povedený vstup do soutěže. Utkání se odehraje v sobotu 4.listopadu a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

SK Telč

Hokejisté Telče se vyhřívají v horních patrech tabulky Krajské ligy Vysočiny. Telč sehrála zatím šest duelů o body do průběžné tabulky a pouze jednou odešli hráči Telče z ledu poraženi. Nejprve na konto Telče připlavaly dva body za výhru 5:6 po samostatných nájezdech na ledě Ledče nad Sázavou. V následujícím kole byla ale Telč prověřena kvalitnějším protivníkem, ale Žihadla z Moravských Budějovic se z Telče vracela bez bodu a s porážkou 5:4. Poté přišla jediná prohra našeho sobotního soupeře, ve Světlé nad Sázavou nedala Telč kůži lacino a prohrája těsně 4:3. Následovala divoká domácí výhra nad Velkým Meziříčím B (9:6) a další cenný skalp, tentokrát hráči Telče loupili v Chotěboři (3:4). Zatím poslední duel pak svedla Telč mezi domácími mantinely s Náměští nad Oslavou, poslední celek tabulky odjel domů s porážkou 7:3. Telči tedy aktuálně patří pěkné 3.místo průběžné tabulky Krajské ligy Vysočiny se 14 body, na vedoucí Skláře ze Světlé nad Sázavou ztrácí Telč jediný bod.

Produktivitě Telče vládne Josef Berka. Útočník, jenž působil v mládežnických výběrech Jihlavy a Třebíče, zatím pálil do černého v sedmi případech a tři body získal za asistence. Získané body řadí Josefa Berku hned za elitní desítku produktivity celé soutěže, Berka je zároveň nejlepším střelcem svého týmu. S mírným bodovým odstupem následují Vojtěch Kret (3+5) a Jan Bína (0+7).

Vzájemná bilance Pelhřimova a Telče

Poutníci se v rámci Krajské ligy Vysočiny utkali s Telčí v sedmi zápasech a zatím pokaždé se Poutníci radovali z vítězství. V prosinci 2022 ale Telč vytěžila ze vzájemných soubojů jeden bod, když utkání v Pelhřimově dospělo až do samostatných nájezdů, kde Poutníci slavili vítězství 4:3. Naopak největším brankovým rozdílem přehráli pelhřimovští hokejisté Telč v únoru 2022. Tehdy se oba celky utkaly v atraktivním semifinále Krajské ligy Vysočiny a Poutníci Telč vyřadili 3:0 na zápasy. A právě úvodní zápas této série zapsal nejvyšší vítězství Pelhřimova, Poutníci u Bělé smetli svého soupeře 8:1.

Poutníci měli v minulém kole volný los, aktuálně se pelhřimovští hokejisté nachází v neúplné tabulce Krajské ligy na devátém místě, když po špatném startu do soutěže získali první vítězství na ledě Náměště nad Oslavou. Zlepšení boudou chtít Poutníci potvrdit i v souboji s Telčí a odrazit se k vyšším příčkám průběžné tabulky. Telč ale jistě nedá body lacino. Přijďte tedy podpořit Poutníky v nelehkém boji, pokud se nebudete moci dostavit osobně na pelhřimovský zimní stadion, bude připraven online přenos.

Pavel Blažek