HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.04.2010 | Jiří Rada | A-tým

Votápek: Kdyby přišla zajímavá nabídka, určitě bych ji přijal


Začínal jako každý jiný hokejista, ale s postupem času začal mírně vyčnívat. Řeč je o velmi nadějném pelhřimovském útočníkovi Petru Votápkovi. Svým věkem patřil tuto sezónu ještě mezi juniory, ale díky svým kvalitám si vypracoval stabilní místo v prvním týmu pelhřimovského Spartaku. Dokonce nastupoval v první formaci s dvojicí Plachý - Tecl a z třiceti odehraných zápasů nasbíral 15 bodů (8+7).

Jaká pro tebe byla letošní sezóna?

Letošní sezóna pro mě byla parádní. Dostal jsem se do základní sestavy A – týmu a nastupoval jsem v něm stabilně. Snad jenom škoda, že jsem se bodově začal prosazovat až po Vánocích, kdy jsem udělal devět bodů za sebou, což mi dodávalo sebevědomí. Závěr sezóny jsem bohužel tak aktivní nebyl. Největší zklamání přišlo po posledním utkání proti Nymburku, protože jsme se neprobojovali do dalších bojů a sezóna pro nás skončila hodně brzo. Sice mě čekali ještě zápasy kvalifikace o Ligu juniorů, ale ani tam nám nepřálo štěstí a skončili jsme dříve, než kdokoliv z nás doufal.


Letošní ročník pro tebe byl určitě i specifický. Odehrál jsi třicet zápasů za muže a další za juniory. Jak se to všechno dalo skloubit do hromady a co všechno ti to dalo?

Obnášelo to kolikrát i dva tréninky za den a někdy i dva víkendové zápasy. Mě to ale vůbec nevadilo, protože mě hokej baví a dávám mu vše. A co mi to dalo? Tak určitě jsem měl víc natrénováno, než ostatní spoluhráči, i když jsem samozřejmě nebyl na každém tréninku juniorky. Nejvíce jsem si vzal ale od dvojice Plachý – Tecl, protože hrát s nimi v jednom útoku dodá ohromné sebevědomí.


Sezóna to byla opravdu náročná, nechyběly ti v jejím závěru síly?

Sil jsem měl dost až do posledního zápasu. Tam jsem v utkání proti Břeclavi začal v poslední třetině trochu zaostávat a byl jsem úplně vyčerpaný, navíc jsem měl nohy jako v betonu.


Určitě by všechny zajímalo, jak to s tebou bude v příštím ročníku. Chtěl by jsi zůstat v Pelhřimově, nebo by jsi popřípadě kývl na nějakou zajímavou nabídku a odešel jinam?

Určitě, kdyby přišla nějaká zajímavá nabídka jít si zahrát někam jinam, nebo dokonce zkusit první ligu, tak bych neváhal a šel, ale momentálně o žádné takové nabídce nevím, takže se již pomalu začínám připravovat na novou sezónu v Pelhřimově, které se již nemůžu dočkat.


Trenérem mužů se stal pro nadcházející ročník Jiří Žůrek. Znáš se s ním, nebo je to pro tebe velká neznámá?

Tak neznámá určitě ne. Znám ho z jeho působení zde v Pelhřimově, když tenkrát vystřídal na postu trenéra A – týmu pana Koldu. V té sezóně také byl jako asistent trenéra u juniorů a absolvoval s námi celou kvalifikaci o Ligu juniorů, která pro nás skončila stejně jako letos neúspěchem. Určitě se na hru pod jeho vedením určitě těším.


Když by jsi měl nějak zhodnotit výkon A-týmu, co by jsi určitě zmínil?

Určitě to byla velice neúspěšná sezóna, protože jsme měli cíl play off. Navíc jsme měli i skvělý tým. Ani nevím, co nám prostě chybělo. V závěru jsme doplatili na to, že jsme několik klíčových zápasů prohráli o pouhý gól, což nám strašně chybělo.


Jaká se letos v Pelhřimově sešla parta?

Určitě tady byla velice dobrá parta. Všichni jsme si rozuměli, ale bohužel jsme skončili moc brzo.


Jak jsi si ty rozuměl se staršími hráči?

Neměl jsem absolutně žádný problém. Se všemi jsem se již znal. Když jsem něco pokazil, tak jsem bedlivě naslouchal jejich radám, jak to příště udělat lépe a nechybovat. Bylo to skvělý a jsem za jejich rady moc rád.


Hodně se také mluvilo o penězích pro hráče, ale nakonec vedení klubu vypsalo na několik posledních utkání mimořádné prémie za výhru, které vyplácelo po utkání, co by jsi k tomu mohl říci?

Tak to, že peníze nebyly v termínech není asi již žádné tajemství, ale s tímto problémem se potýkají i jiné kluby. My vždy svoje peníze zpětně dostali, takže v tomto nevidím problém a i vypsané prémie za výhry v posledních zápasech jsme řádně dostali. Panovali i fámy, že když nedostane hráč peníze, tak nemůže podat dobrý výkon, ale to není žádná pravda. Peníze nemají na odvedenou hru žádný vliv. Tyto věci se vždy řeší mimo led.

Jiří Rada