HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.01.2008 | Kamil Vaněk - Deník | A-tým

Zklamání z prohry překrylo i radost z vydařené střely


Mohl být jedním z hrdinou zápasu. Petr Plch dvanáct minut před koncem napřáhl od modré a po teči jeho střely poslal Šejnoha tým do vedení. Obránce Spartaku ale po utkání spolu s ostatními členy týmu smutnil.

Tento článek patří k zápasu SOK - PEL 5:4

Máte minimálně poloviční podíl na čtvrtém gólu Spartaku, který dlouho měl tříbodovou hodnotu. Teď ale asi žádnou radost nemáte. . .

To je pravda, jsem zklamaný. Do jisté míry to byl šťastný gól, protože jsem střílel do rozhozené obrany soupeře a kdyby tam nedošlo k teči, asi by to gólman chytil. To je ale teď jedno. Prohráli jsme, což je důležité a smutné.

Kde hledat příčiny toho, že se ze Sokolova vracíte bez bodů?

V kabině zaznělo i to, že jsme měli za sebou dlouhou cestu. Tam bych ale já příčinu neviděl. Už jen z toho důvodu, že se nám povedl vstup do zápasu. Potíž bude asi jinde, soupeři jsme dali možnost zvednout se, gól na 2:2 byl lacinější, ale do značné míry to ovlivnil rozhodčí. Ten byl podle mého názoru na nás jednoznačně přísnější. Udělal z toho celkem bramboračku.

Sokolovu jste povolili dva rychlé obraty ve skóre. Kde byla chyba?

Třetí gól podle mě vznikl po jakémsi podcenění situace, ztrátě koncentrace. Ve třetí třetině to už bylo jiné. Tam jsme v závěru hráli hodně v oslabení a branky domácích se zrodily z tlaku, který si při přesilovkách vytvořili.

Kamil Vaněk - Deník