HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
10.02.2017 | Jakub Forejt | A-tým

Medvědi jedou na led posledního celku skupiny



Po středečním nevydařeném zápase čeká Lední medvědy další druholigové utkání. Tentokráte jedou na led jindřichohradeckého Vajgaru. Jihočeský celek se poslední sezony trápí a nemůže se odpoutat od dna tabulky. Jenže Pelhřimovu se nedávné zápasy také příliš nevydařili. Utkání těchto dvou celků začíná již zítra v 18:00 na ledě Jindřichova Hradce.

Tento článek patří k zápasu JHR - PEL 6:5

Jindřichův Hradec se stejně jako tu minulou i tuto sezonu výsledkově velmi trápí. V současné chvíli se nachází beznadějně na poslední příčce druholigové skupiny střed s pouhými dvanácti body a skóre 86:204. První dvě utkání Vajgar dokonce ani neodehrál a obě byla kontumována ve prospěch soupeře. Ovšem hned první odehrané utkání jihočechů skončilo debaklem, když na ledě Nymburka prohráli 8:2. V dalším utkání se mohlo zdát, že Jindřichův Hradec získá své první body. Jenže hosté ze Žďáru otočili stav utkání v poslední minutě zápasu dvěma brankami a zvítězili 7:8. A tak Vajgar čekal na své první body až do devátého kola, kdy hostil na svém ledě Kolín. Po vyrovnaném utkání si Kozlové odvezli dva body za výhru po nájezdech 1:2 po samostatných nájezdech. Na to hned tým z jihu Čech navázal v dalším utkání. To překvapivě na ledě svého regionálního soupeře z Tábora zvítězili 1:4 a získali tak první tři body v sezoně. Následujících čtrnáct utkání však opět přišel zmar Jindřichova Hradce, když se mu nepodařilo získat ani jeden bod. Poté přišel zápas s předposledním celkem tabulky z Českých Budějovic a výhra jihočechů 5:6. V dalším utkání přišla též výhra Vajgaru, kdy dokázal na domácím ledě zdolat Písek 6:5 po samostatných nájezdech. Pak však přišlo šest utkání v řadě, ve kterých opět tým z jižních Čech neuhrál ani bod. To se jim povedlo až v posledním utkání, kdy zajížděli na led Písku a dokázali zde vyhrát vysoko 2:7.

Vzájemné zápasy Pelhřimova a Jindřichova Hradce v letošní sezoně jasně hovoří pro tým z Vysočiny. V prvním duelu přijížděl Vajgar na led svého soupeře a odsud si odvezl vysokou porážku 10:2. Další zápas se neodvíjel jinak. Tentokrát se hrálo na jihu Čech a rozjetí Lední medvědi nedali svému soupeři žádnou šanci a zvítězili 1:11. Další utkání těchto soupeřů už bylo o něco vyrovnanější, když Pelhřimov na svém ledě zdolal svého soupeře 8:4.

O post brankářské jedničky se v nynější sezoně dělí dva gólmani. Jsou jimi jednadvacetiletý David Pírs, který má zkušenosti hlavně z mládežnických soutěží, a Michael Formánek. Oba brankáři mají průměr obdržených branek na zápas přes šest.

Mezi obránci jsou nejproduktivnějšími Tomáš Tržil, který je dlouholetým hráčem Vajgaru, Josef Bureš, jenž hrál hlavně v mládežnických soutěžích, a Jakub Pípal.

Z útočníků je nejproduktivnější pelhřimovským fanouškům dobře známý Ota Lazorišák, který si drží produktivitu přes jeden bod na zápas. Dalším útočníkem, který zatím úspěšně sbírá body je David Jaša, kterému je teprve osmnáct let, ale i v tomto věku sbírá více jak bod na zápas. Za zmínku ještě stojí Dominik Šalamoun, který je také velmi produktivní.

Dokáže Jindřichův Hradec navázat na svůj vítězný zápas, nebo se Pelhřimov proti poslednímu Vajgaru zvedne? To uvidíme zítra, krátce po dvacáté hodině večerní.

Jakub Forejt