HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.10.2017 | Redakce | A-tým

Desáté kolo nabídne pikantní souboj s Táborem


Po více než týdnu čeká pelhřimovské hokejisty další houževnatý soupeř a to není nikdo jiný, než nedaleký Tábor! Ve středu 25. října nastoupí svěřenci trenéra Dvořáka od 18 hodin k dalšímu důležitému souboji, čímž vstoupí do druhé čtvrtiny základní části II. hokejové ligy skupiny Střed.

Tento článek patří k zápasu PEL - TAB 3:1

Lední Medvědi se zatím nachází na samém dnu druholigové tabulky a tím prožívají jeden z nejhorších začátků sezony. V posledním odehraném utkání Pelhřimov prohrál na ledě regionálního rivala z Havlíčkova Brodu vysoko 3:14 a tím se připoutal na poslední příčku. Z dosavadních osmi odehraných zápasů získali svěřenci trenéra Dvořáka pouhých 5 bodů a i v případě výhry nad Táborem se od posledního místa neodpoutají.

Naopak v Táboře mají zatím důvod ke spokojenosti. Ačkoli se před sezonou kvůli odlivu klíčových hráčů čekal výkonnostní propad, Matušíkovi svěřenci okupují po devíti kolech druhé místo se ziskem dvaceti bodů, přičemž na první Havlíčkův Brod ztrácí body dva.

V posledních dvou kolech sice Kohouti dvakrát padli 2:3 po prodloužení, nejprve s Kolínem a poté s Nymburkem, ovšem před tím dokázali skolit silný Žďár nad Sázavou. Právě v zatím posledním duelu středečního soupeře dvěma body zazářil Tomáš Andrés, s jehož službami už Jihočeši nemohou nadále počítat. Bývalý mládežnický reprezentant totiž odchází do francouzského Nice.

S kým ale Tábor už počítá do sestavy je Radek Prokeš. Odchovanec českobudějovického Motoru totiž nemá místo na soupisce prvoligového celku, a tak vypomáhá u Jordánu. Prokeš zatím vládne i produktivitě modrobílého týmu. V osmi zápasech nastřádal už čtrnáct bodů za 5 gólů a 9 asistencí. Hned v závěsu za ním je Andrés s dvanácti body.

Trenér Matušík zatím rozkládá porci zápas v brankovišti rovnoměrně. Do hry se dostává jak David Novák, tak Tomáš Klestil, jenž hájil táborskou svatyni v posledním kole proti Nymburku.

Sestavy z posledního utkání

Šoustal (Stibal) – F. Kasalý, Kohút, Hájek, Srdínko, Port, Kubát "C", Kalenda, Rudy – Do. Marek, Oščádal, Plachý "A", Kopic, Vysloužil, Kaminsky, Votápek, Šulák, Martin Hadrava, Mejzlík
Klestil (D. Novák) - Košař, Havran, K. Černý, Duben, T. Černý, Dvořák, Pípal - Heřman, Prokeš, Andres - Březina, Matušík, Seidl - Blažek, Pechánek, Urbanec


Představení soupeře

Oficiální název klubu: HC Tábor

Adresa:Václava Soumara 2300, 390 03 TÁBOR

Internetové stránky: www.hctabor.com

E–mail: hctabor@volny.cz

Rok založení klubu: 1921

Klubové barvy: modrá a bílá

Kapacita stadionu: 4 922 míst

Generální manažer: Miroslav Volena

Trenér: Tomáš Matušík

Další zápasy 10. kola druholigové skupiny Střed:

HC David Servis České Budějovice - BK Havlíčkův Brod

SC Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou

HC Moravské Budějovice 2005 - IHC Písek

NED Hockey Nymburk - HC Klatovy

Předpokládaná sestava Ledních Medvědů

Redakce