HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.11.2017 | Pavel Blažek | A-tým

Středeční dohrávka - Žihadla míří na pelhřimovský led


Ve středu 22.listopadu se odehraje dohrávka 9.kola druholigové skupiny Střed, Pelhřimov se postaví moravskobudějovickým Žihadlům. Zápas byl přeložen z důvodu velké marodky Ledních Medvědů a také díky vstřícné reakci zástupců klubu z Moravských Budějovic. Zápas odstartuje úderem 18.hodiny.

Tento článek patří k zápasu PEL - MOR 5:8

HC Moravské Budějovice 2005

Žihadla prochází aktuální sezónou bez výraznějších výkyvů formy. Díky tomu Moravské Budějovice figurují ve středu tabulky. Nejbližší soupeř Ledních Medvědů navíc od 7.října s železnou pravidelností střídají vítězství a porážky a pelhřimovští hráči spolu se svými fanoušky jistě budou rádi za přerušení této série právě v Pelhřimově - zatím poslední duel totiž svěřenci trenéra Žáka prohráli, když si Žihadla odvezla porážku ze žďárských Bouchalek 4:6. Se stejným soupeřem si připsali žlutočerní také nejvyšší vítězství v sezóně, když Žihadla desetkrát bodla a Plameny odjížděli zpět do Žďáru nad Sázavou s porážkou 4:10. Aktuálně se svěřenci trenéra Žáka vyhřívají na šestém místě druholigové tabulky skupiny Střed s dvaceti body.

V brankovišti Žihadel dostává důvěru teprve dvacetiletý Jan Brož. Tento brankář prošel mládežnickými výběry Dukly Jihlava, přičemž se objevil také v dorosteneckých výběrech Havlíčkova Brodu. Brož naskočil v letošní sezóně do 13 utkání a zatím si drží průměr necelých 3,5 obdržených branek na zápas. Záda mu kryje Jan Čáp.

Na čele kanadského bodování obránců Moravských Budějovic se nachází Roman Čermák. Mladý bek si ve své kariéře vyzkoušel i extraligové angažmá, když před dvěma roky nastupoval za Bruslaře z Mladé Boleslavi. Čermák v aktuálním ročníku zapsal do svých statistik zatím 3 branky a ž bodů si připsal za asistence. Stejný počet bodů posbíral i Daniel Kabelka (3+6), s menším odstupem následuje Martin Sobotka (0+4).

Nejproduktivnějším hráčem Žihadel je v aktuální sezóně Denis Kusý. Tento mladý hokejista ze zkušenostmi z Pardubic či Ústí nad Labem v této sezóně pálil ostrými v 8 případech a stejný počet bodů získal za asistence. Kusý je zároveň nejlepší střelec Moravských Budějovic. O bod méně má Peter Pucher, nestárnoucí slovenská hokejová legenda (7+8) a bronz drží Filip Matějka (3+11).

Vzájemná bilance obou celků

Jelikož klub z Moravských Budějovic působí na druholigové mapě teprve od roku 2012, odehráli oba soupeři pouze dvanáct duelů o druholigové body. Dlouho byla vzájemná bilance vyrovnaná, letošní ročník ale v tomto směru dostal Žihadla do trháku - celkově se pelhřimovští hokejisté radovali z vítězství čtyřikrát, Žihadla pak osmkrát. Také celkové skóre je nakloněno na stranu Moravských Budějovic - Pelhřimov vsítil ve vzájemných soubojích 40 branek, Moravské Budějovice pak 48. Nejvýraznější vítězství pro pelhřimovské barvy přišlo v listopadu loňského roku, kdy Pelhřimov zvítězil v Moravských Budějovicích 5:3. Na stejném místě ale Lední Medvědi prohráli i nejvýraznějším rozdílem - v únoru letošního roku Žihadla na svém ledě porazila Pelhřimov jednoznačně 8:1.

Sestavy z posledního utkání

Šoustal (Urban) - Pospíchal, Kubát, Kohút, Port, Kasalý D, Kalenda, Srdínko, Plachý, Kopic, Vysloužil, Kasalý F., Hadrava Marek, Hadrava Martin, Šulák, Votápek, Kaminsky
Brož (Čáp) - Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Sobotka, Pelikán, Kliment, Peroutka, Pucher ml., Pucher st., Mikeš, Horký, Rytnauer, Matějka, Krutiš, Lupač, Hačecký, Bulín L., Juráň, Bulín P.

Představení soupeře

Oficiální název klubu: HC Moravské Budějovice 2005

Adresa: Komenského sady 1642, Moravské Budějovice, PSČ 676 02

Internetové stránky: www.hcmb.cz

E–mail:admin@hcmb.cz, stojanek@litobal.cz

Rok založení klubu: 2005

Klubové barvy: žlutá a černá

Kapacita stadionu: 1 350 míst

Předseda a manažer klubu: Ing. Zdenek Stojánek

Místopředseda klubu: Mgr. Petr Vandas

Trenér: Augustin Žák

Pavel Blažek