HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.11.2011 | Tomáš Bečka | A-tým

Začneme opět vyhrávat, říká Pavel Suk


Druhý zápas v řadě na domácím ledě, druhá prohra. Tentokrát se na špatné formě Spartaku přiživila Chotěboře, která potřebuje každý bod k záchraně druhé ligy. Bohužel pro Pelhřimov si z Lvi odvezli z města rekordů a kuriozit všechny body a odskočila Kutné Hoře. Namísto toho se v pelhřimovské kabině může mluvit o krizi, kterou tým už dlouho nepamatuje. Pavel Suk se po utkání snažil vysvětlit, co se v utkání stalo a zda vidí pomyslné světlo na koci temného tunelu.

Tento článek patří k zápasu PEL - CHO 0:3

Ve středu si Pelhřimov připsal třetí prohru v řadě, což se mu v letošním ročníku ještě nestalo. Svěřenci trenéra Melouna se snažili odčinit prohru s Břeclaví, ovšem Chotěboř s novým trenérem byla tentokrát nad síly domácích hokejistů. „Prostě se nám nedaří. Nedaří se nám vstřelit gól a to je potom těžký, protože bez branek doma nemůžeme vyhrát,“ sdělil čtyřiadvacetiletý útočník nastupující ve druhém útoku.

Chotěboř přijížděl na kluziště Spartaku v roli jasného outsidera. Vždyť má nejslabší útok i obranu. A přesto nakonec brankář Chotěboře Kousal udržel čisté konto a forvardi vstřelili tři branky. „O podcenění nemůže být řeč. Jako do každého, tak i do tohoto zápasu jsme šli naplno. Myslím si, že byla vidět naše snaha. Ale stále nám chybí dát zklidňující gól, abychom pak mohli předvádět naší hru. Makali jsme celý zápas, ale když nedáme za šedesát minut ani jednu branku, tak nemůžeme vyhrát,“ má jasno nevysoké pravé křídlo.

Především v poslední části se na hře Spartaku projevila přemíra snahy vstřelit gól. Čím více se nedařilo, tím více se na hráčích projevovala křeč. „Bohužel to tak je. Snažíme se, ale když na tým padne deka, tak někdy ta přemíra snahy škodí. Každý by s tím chtěl něco udělat, avšak ono to stále nejde,“ lituje hbité křídlo a zároveň dodává: „ Ovšem teď už se to musí otočit. Prohráli jsme doma dva zápasy s papírově slabším soupeřem, ale věřím, že když budeme makat, tak to půjde a začneme opět vyhrávat,“ věří hokejista, který si tuto sezónu připsal již třináct bodů.

Prohra s Technikou, Břeclaví a po středě i s Chotěboří. Tyto tři mužstva se postarali o bodové ztráty mužstva z Pelhřimova. Na místě je tedy otázka, zda na to nějak trenéři a hráči zareagovali změnou tréninku. „Trénujeme tak, jako když jsme vyhrávali. Na trénincích se toho moc změnit nedá. Je také pravda, že spousta z nás má práci a několikrát se nestihne trénink, ale to je ve druhé lize běžně. Prostě v tom bych chybu neviděl. Když jsme vyhrávali, tak se nás na tréninky neptal,“ nabídl svůj názor Suk ohledně přípravy mužstva na zápasy.

Tomáš Bečka