HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.07.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Soupiska se oproti minulé sezoně příliš nezmění


Dvanáct dní zbývá do úvodního tréninku prvního mužstva Spartaku na ledové ploše. Kdo se na něm objeví? Podle předběžných zpráv by kostra týmu měla zůstat nezměněna. Ovšem obměny celek nemine. V brankovišti se už zřejmě tak často nebude objevovat Daniel Dolejš, jelikož sobotní termín zápasů koliduje s duely v první lize, kde mladý brankář reprezentuje Havlíčkův Brod. Otazník také visí nad startem nejzkušenějšího obránce Petra Plcha. O jeho budoucnosti se rozhodne v následujících dnech.

Sestava – „A“ tým 2012/2013

Brankáři:

Jan Čekal Jan Jíra Daniel Dolejš

Obránci

Adam Rašner Jan Zelený Filip Randa Richard Adam Lukáš Martínek Petr Plch

Útočníci

Martin Tecl Jiří Kubát Tomáš Plachý Jan Hrbatý Libor Bezděk Ivan Padělek Marek Hadrava Marian Havel Martin Jelínek Pavel Suk Petr Votápek

Nová tvář se pelhřimovskému publiku představí v brankovišti. Jan Jíra, jednadvacetiletý gólman, v minulosti hájil barvy Komety Brno, Dukly Jihlava či Kutné Hory. Pelhřimovský dres však přes hlavu tolikrát již nepřetáhne talentovaný gólman Daniel Dolejš. Především v zápasech hraných v sobotu bude připraven pomoci hlavně Rebelům z Havlíčkova Brodu. Vše také záleží na tom, s jakou formou se osmnáctiletý brankáři potká. Více prostoru tedy čeká na zdejšího odchovance Jana Čekala.

Zatím největší otazník se vznáší nad zadními řadami. Petr Plch, v šestadvaceti letech nejzkušenější obránce, si pohrává s myšlenkou, zda stále pokračovat v hokejové kariéře. Na Vysočině již nebude pokračovat Josef Pour, kterému skončilo roční hostování. Před začátkem sezóny by však defenzivu měli vyztužit tři nebo čtyři mladí zadáci, kteří přijdou do Pelhřimova na zkoušku.

Útok zatím vypadá nanejvýš slibně. Ofenziva nepostrádá zkušenost v podobě Martina Tecla, Ivana Padělka či Jiřího Kubáta. Nechybí ani dravé mladí, jenž zastupují Marek Hadrava, Petr Votápek nebo Martin Jelínek. V sestavě však nefiguruje Martin Hadrava. Kmenový hráč Havlíčkova Brodu je na zkoušce v Třebíči, kde bude bojovat o prvoligový dres.

Na trenérské lavičce bude mít Martin Meloun nové asistenty. V roli hrajících asistentů se představí Martin Tecl a Ivan Padělek.

První trénink na ledě proběhne 6. srpna a o čtyři dny později přijede k řece Bělé Tábor, který otevře se Spartakem brány přípravných zápasů 2012/2013.

Tomáš Bečka