HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.08.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimovská kabina? Jedna velká pohoda, má radost Petr Veselý


Pelhřimov si v pátečním zápase poradil s dalším soupeřem a po bitvě s Milevskem má v přátelských utkáních již pozitivní bilanci dvou vítězství a jedné prohry. Na obou výhrách se také podílela nová posila v obraných řadách Petr Veselý. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Havlíčkova Brodu přišel do Pelhřimova z Kutné Hory, která minulý ročník nezvládla baráž s Táborem a následně oznámila konec hokeje ve svém městě.

Tento článek patří k zápasu PEL - MIL 6:2

Pelhřimov v přátelských utkáních představil již dva nové obránce. Zatímco Jan Fibikar, který zde již působil v sezoně 2010/11, je ve Spartaku pouze na zkoušku, Petr Veselý už má s klubem podepsanou smlouvu. „Vše se seběhlo tak, že v Kutné Hoře jsme spadli z druhé ligy, načež tam hokej celkově zanikl. A protože jsem z Havlíčkova Brodu, tak jsem se bavil s Meldou (Martinem Melounem – pozn. autora), Macasem (Martinem Teclem) či Pláškem (Tomášem Plachým) a slovo dalo slovo, čímž jsem přestoupil do Spartaku,“ vypráví Veselý o svém přestupu do Pelhřimova.

Dalo by se říci, že kdyby Sršni neztratili druholigovou příslušnost, Veselý by se ve Spartaku objevil jen těžko. „Konec hokeje v Kutné Hoře jsme všichni brali hodně špatně. Vlastně od Vánoc to šlo s klubem dolů, protože byly ve vedení nějaké spory. Hokej se často kritizoval a vyvrcholením byla porážka v baráži s Táborem, kterou jsme odehráli ve dvanácti lidech, což se hraje docela těžko,“ říká s ironickým úsměvem na tváři nevysoký bek, jenž by měl nahradit odcházejícího Petra Plcha.

První hokejové krůčky udělal tento hokejista v Havlíčkově Brodě. „Je to už hodně dlouho, ale pamatuji si, že k hokeji mě přivedli rodiče,“ vzpomíná čtyřiadvacetiletý bek. Spartak Pelhřimov je pro Petra Veselého již čtvrtou hokejovou štací. „Protože pocházím z Havlíčkova Brodu, tak jsem tady hrál ve všech věkových kategorií. Akorát v juniorce jsem byl na Slávii. Pak jsem se zkoušel dostat v Brodě do áčka, ale nevyšlo to. Tak přišla na řadu Kutná Hora, kde trvalo moje angažmá tři roky,“ popisuje svá dosavadní působiště sympatický obránce.

Za červenobílé barvy stihl odehrát Veselý pouze dva zápasy, ale partu v pelhřimovské kabině si nemůže vynachválit. „Prostě jedna velká pohoda. Jsou zde i kluci z Brodu, takže spolu jezdíme autem na zápasy a tam je také velká sranda,“ vykládá. Pohoda v kabině i na ledě je důležitá, zvláště pokud máte do sezony osobní cíle. „Hlavně se chci dostat do kádru a pak posouvat laťku výše. Postoupit do play-off a co bude pak, se uvidí,“ přemítá Veselý, který v zápasech nosí na zádech číslo dvacet.

Zápas s Milevskem odehráli domácí pouze na pět beků, takže na malou vytíženost si žádný z obránců stěžovat nemohl. Veselý měl však i jinou výtku. „Jak venku, tak na ledě bylo velké teplo, což bylo docela nepříjemné,“ prozradil. „A navíc z Milevska jich přijelo hodně, zatímco nás bylo málo, protože jsme se nějak nesešli. Kluci z Milevska dobře bruslili a dohrávali souboje. My jsme si ale vytvářeli více šancí a nějaké góly nám tam napadaly. Třetí třetina byla už jen o tom, aby se zápas dohrál v klidu a bez zranění,“ dodala na závěr nová posila.

Tomáš Bečka