HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.12.2007 | Kamil Vaněk - Deník | A-tým

Kašparovi bylo v Jihlavě dobře, ale návrat do Pelhřimova za krok zpět nebere


Zpět do pelhřimovského dresu se vrací obránce Jan Kašpar. Spartak se v týdnu dohodl na přestupu s Plzní, devatenáctiletý hráč se tedy přestěhoval zpět z Jihlavy do Pelhřimova.

Vracíte se z Jihlavy, kde jste dostal možnost hrát první ligu. Nejste z přechodu do Pelhřimova zklamán?

Jsem rád, že jsem si mohl v Jihlavě zahrát, ale návrat do Pelhřimova mi nevadí. Jsem ještě mladý a teprve čas ukáže, zda mám na to, abych hrát stabilně první ligu. Jako krok zpátky to neberu.

Takže se dá říci, že se do Pelhřimova vracíte i rád?

Řekl bych to takto. V Jihlavě se mi líbilo, zápasy první ligy jsem si tam užíval. Nicméně do dresu Spartaku se těším, protože i druhá liga je kvalitní soutěž a klima v klubu je vynikající.

Přestupová jednání Spartaku s Plzní nabrala rychlý obrat, byl jste z nastalé situace překvapen?

To bych neřekl. Byl jsem o celé záležitosti do detailu informován. Nikdo za mými zády nejednal, což také považuji za velmi seriózní.

Spoluhráči už jste se na tréninku přivítal, v neděli vás čeká setkání s fanoušky. Podle ohlasů v diskusi na webových stránkách klubu na vás určitě pískat nebudou. . .

Je velmi příjemné číst, že se na mě lidi těší. Zároveň je to i zavazující. V zápase s Velkým Meziříčím budu muset udělat vše proto, abych je nezklamal. Bude potřeba podat co možná nejlepší výkon.

Připsal jste si šest prvoligových startů. Jste tedy na tom hokejově lépe, než když jste z Pelhřimova odcházel?

Určitě jsem se nezměnil od základu, výkonnost také do nějakých závratných výšek vystoupat nemohla. Nicméně působení ve vyšší soutěži mi snad něco dalo.

Teď už můžete srovnávat. Je velký rozdíl mezi první a druhou ligou?

Rozdíl tam je. I když se mi nezdál tak markantní, protože do Jihlavy jsem přišel v době, kdy byla v krizi. Nicméně i tak je patrné, že se jedná o vyšší soutěž. Hráči jsou ve všech činnostech kvalitnější, hraje se rychleji a důrazněji. Navíc je už zjevné, že se jedná o soutěž profesionálů. Druhou ligu hrají většinou hokejisté, kteří normálně chodí do zaměstnání.

Spartak se stále v tabulce vyhřívá na postech, kde by ho nikdo před sezónou nečekal. Sledoval jste v Jihlavě výsledky svých bývalých a teď už opět současných spoluhráčů?

Výsledky jsem nejen sledoval, zajímal jsem se i o dění v týmu. S řadou kluků jsme si volali. Je zřejmé, že se týmu momentálně daří a já se budu snažit o to, abych jim to moc nekazil. . . Potřebujeme tuhle sezónu dotáhnout do zdárného konce, už jen kvůli fanouškům. Ti by si to zasloužili.

Kamil Vaněk - Deník