HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.09.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Spartak představuje nové posily do obrany


Sestava Spartaku se před blížící sezonou začíná pomalu ucelovat. Toto tvrzení platí dvojnásob o obranných řadách. Tým totiž doplní další obránci. Jana Zeleného znají pelhřimovští fanoušci již z minulých let. Poté se ke kádru připojí formou střídavých startů další obránci, jmenovitě Slovinci Miha Štebih a Matic Podlipnik. Stejnou formou bude z Jihlavy propuštěn také Přemysl Tobola.

Jana Zeleného (22) netřeba blíže představovat. Rodák z Jihlavy prošel všemi věkovými kategoriemi Dukly. V sezoně 2007/08 si zahrál juniorskou extraligu i v Hradci Králové. O rok později pak v pěti zápasech reprezentoval A – tým Jihlavy v první lize. V Pelhřimově se poprvé objevil v ročníku 2008/09. Většinou nastupuje v obraném páru s Adamem Rašnerem, se kterým hrával již v extraligové juniorce Dukly.

Na střídavé starty je z Jihlavy do Spartaku propůjčen slovinský obránce Miha Štebih (20). Urostlý obránce udělal své první hokejové krůčky v rodném Mariboru. V šestnácti letech se vydal na své první zahraniční angažmá do švédského Malmö. V sezoně 2010/11 se dokonce vydal do zámoří, kde rok hájil barvy Wichita Falls Wildcats. Tento rok si také poprvé zahrál ve slovinské reprezentační dvacítce. Minulou sezonu hrál v rakouském Salzburgu, kde si v šestatřiceti zápasech připsal skvělých 25 bodů (10+15). Letos přestoupil do Dukly Jihlava, ve které chce především získávat zkušenosti. Nyní bude mít stejnou možnost i v Pelhřimově.

Další posilou do zadních řad je Matic Podlipnik (20). Krajan Štebiha a jen o čtyři měsíce mladší Podlipnik pochází z Jesenice a v lecčem se jeho kariéra podobá té Štebihově. Poslední tři sezony nastupoval za EC Salzburg, ze kterého letos taktéž přestoupil do Dukla. Mladý bek je taktéž člen reprezentačního týmu do dvaceti let. Tento talentovaný bek má dle mnohých před sebou velmi slibnou budoucnost.

V přípravných zápasech mohli pelhřimovští diváci již vidět v akci Přemysla Tobolu (20). Jihlavský odchovanec prošel v Dukle zatím všemi ročníky, a působení v Pelhřimově je pro něj tak premiérou v jiném dresu než právě v jihlavském. V barvách Spartaku bude nastupovat mladý bek formou střídavých startů z Jihlavy.

Během přátelských utkání přišli do Pelhřimova další dva obránci. Zatímco Petr Veselý, který loni nastupoval v Kutné Hoře, se nastálo zabydlel v pelhřimovské sestavě, Jan Fibikar zřejmě bude působit opět v Chotěboři, ve které hrál i minulou sezonu.

použité foto: hcdukla.cz, eliteprospects.com

Tomáš Bečka