HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.09.2012 | Pavel Blažek | A-tým

Začíná boj o ligové body, v sobotu přijede Technika Brno


Přípravné období pelhřimovského Spartaku skončilo, tudíž se roztáčí kolotoč zápasů, ve kterém již půjde o drahocené body do druholigové tabulky. Hned na úvod přijede těžký soupeř - Technika Brno. Proti ní nenastoupí pilíř obranných řad Adam Rašner, který si v Jihlavě přivodil zranění kolene a tato nepříjemná záležitost ho limituje natolik, že úvodní kolo vynechá. Sobotní utkání začíná v 18:00.

Tento článek patří k zápasu PEL - TEC 1:4

Nekonečné čekání na mistrovské zápasy je u konce. Přesně před 216 dny se pelhřimovskému publiku naposledy předstvaili jejich oblíbenci a tehdy dokázali přetlačit břeclavské Lvi 6:3. Minulý rok začínal Spartak doma s Nymburkem a zvítězil 4:2. Hrubě se však nepovedl nástup do sezony 2010/11, kdy na ledě Benešova inkasoval Pelhřimov debakl 7:2.

Spartak Pelhřimov

Letní přípravné období druholigových hokejistů Spartaku Pelhřimov lze hodnotit jako úspěšné. Z osmi zápasů odešel Spartak poražen pouze ve dvou případech. Nad síly Pelhřimovských byl v úvodním přípravném utkání Tábor a začátkem září prvoligová Dukla Jihlava. Hned dvakrát porazil Spartak Žďár, další výhry přišly v zápasech s jindřichohradeckým Vajgarem, Milevskem 2010, Chotěboří a na závěr přípravy i v tréninkovém zápase s rezervním týmem Spartaku Pelhřimov, který letos bude nastupovat v krajském přeboru Vysočiny. Celkové skóre v přípravných zápasech je 52 vstřelených branek oproti 28 obdrženým.

Až na Adama Rašnera, který vynechal již utkání proti rezervnímu týmu, by měl být Spartak kompletní. Bohužel se ani neví, kdy jihlavský odchovanec znovu nastoupí. Mladého obránce nejvíce omezuje pohyb do strany, bez kterého se při bruslení samozřejmě neobejde.

Proti Technice Brno se pelhřimovským hráčům příliš nedaří. Z osmi soutěžních zápasů, které byly odehrány v posledních sezónách, odešel Spartak jako vítěz pouze dvakrát. Naposledy loni v infarktovém zápase zvítězil Spartak na domácím ledě 5:4 po samostatných nájezdech.

VSK Technika Brno

Také Vysokoškoláci mají za sebou povedenou přípravu. V úvodním utkání porazili na domácím ledě Prostějov 2:1, následovala výhra v Hodoníně 3:0. Pak Technika zajížděla k odvetě na prostějovský led a byla z toho první porážka v poměru 0:3. Následovala dvě vítězná utkání s Břeclaví, nejprve v domácím prostředí svěřenci trenéra Kaňkovského zvítězili 6:4, v odvetě na břeclavském ledě pak 3:2. Poté k odvetnému utkání přijel do Brna Hodonín a zvítězil 3:2. Nakonec si Brňané poradili v domácím prostředí se Žďárem, který porazili 8:3. Celkem ze sedmi zápasů Technika pět vyhrála a ve dvou odešla poražena, vstřelila 24 branek, brankáři pustili za svá záda celkem 16 střel.

Před touto sezonou přivítal celek z moravské metropole do svého týmu čtyři nové posily. Vlastimil Bičík odehrál tři ročníky v juniorském dresu brněnské Komety a minulý rok hájil barvy prvoligové Třebíče. Obránce Pavel Valeš taktéž okusil po tři sezony juniorskou extraligu, ovšem v dresu Energie z Karlových Varů. Do útoku přicházejí Ondřej Látal a Tomáš Bláha. Především do prvně jmenovaného vkládá Technika velké naděje, jelikož nastoupil za pražskou Spartau ke čtyřem utkání v extralize a na své konto si připsal i start na MS 18.

Pavel Blažek