HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.09.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Petr Plch do letošní sezony nezasáhne


V sobotu vypukla nová sezona, ovšem v obranných řadách došlo kromě příchodu Veselého ještě k jedné změně. Po pěti letech se v pelhřimovské sestavě neobjevil Petr Plch. Již minulý rok patřil v pětadvaceti letech ke služebně nejstarším obráncům. Letos však do nového ročníku nenaskočil kvůli pracovní vytíženosti a nejen jí. Více se dozvíte v článku.

Je pravda, že jste v šestadvaceti ukončil hokejovou kariéru?

Ano, pro letošní sezónu je toto tvrzení pravdivé.

Proč jste se rozhodl skončit v Pelhřimově?

Důvodů bylo více. Mám dosti časově náročné zaměstnání, což jsem měl již loni, proto jsem taky neabsolvoval všechny zápasy. Ale letos mi k tomu přibyla dostavba rodinného domu a ta zabere také spoustu času. Nelze to dělat jen přes víkendy, které by byly navíc omezeny zápasy.

Kdy se u Vás zrodila myšlenka, že skončíte a jak dlouho jste se poté rozmýšlel?

S myšlenkou jsem si pohrával již minulý ročník. Ale když už jsem v létě začal trénovat, chtěl jsem sezónu dokončit. Navíc nás bylo málo, proto by nebylo fair, kdybych se na kluky vykašlal.

Ve Spartaku jste strávil pět sezon. Na kterou z nich nejraději vzpomínáte?

Popravdě řečeno ani taková není. Všechny měly něco do sebe a těžko jednu vypíchnout. Vždycky byla super parta, protože základ mužstva se neměnil.

Nezkoušel jste se domluvit na nějakém individuálním plánu, abyste nemusel končit?

Již loni jsem byl s panem Kučerou domluven na volnější docházce a letos by to bylo ještě těžší. Takže by ani nemělo žádný smysl se domlouvat na speciálním programu pouze pro mě.

Už před minulou sezonou jste nedohrál ročník 2010/11 a již tehdy se zvažoval Váš konec. Jak to tehdy celé probíhalo?

Já tenkrát končit nechtěl. Ale došlo u mě ke zlomení žeber. Po uzdravení se hrálo play - off a to už bych se nedal tak dohromady, abych byl na ledě užitečný.

Minulá sezona Spartaku nedopadla úplně dle představ. Nechtěl byste ještě zkusit nějaké angažmá, ať už v Pelhřimově či někde jinde?

Začátek minulého ročníku byl super. Ale pak došlo na vnitřní problémy v klubu a začalo se to hroutit. I přes to, že Melda (Martin Meloun – pozn. autora) to vedl bez větších problémů a jako trenér uspěl. Letos to vypadá, že si odehraju nějakou vesnickou soutěž, abych byl na ledě, a pak se uvidí.

Nezasteskne se Vám občas po maratónech tréninků, zápasů a věcí okolo hokeje?

Je samozřejmé, že už od srpna mi to začalo chybět, ale nejde prostě dělat všechno.

Máte s koncem hokeje více volného času nebo jste stále v permanenci?

Bohužel stéle něco dělám. Kdybych měl volný čas, tak věřte, že bych v Pelhřimově nastoupil.

Jaké máte plány do budoucna?

To se v tuto chvilku těžko říká. Rád bych si ještě někdy hokej zahrál, ale všechno se uvidí až během tohoto roku.

Chtěl byste na závěr něco vzkázat fanouškům?

Rád bych vzkázal, že pokud to má být konec s mou kariérou v hokeji, tak jsem si lepší partu kluků, trenéra a v neposlední řadě úžasný fanklub nemohl přát. Pelhřimovskému hokeji přeji stále více fanoušků, kteří se neotočí zády a také nějaké ty peníze. Bez nich to prostě v této době absolutně nejde.

Tomáš Bečka