HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.10.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Na Chotěboř už bez Rašnera


Poté, co si pelhřimovští hokejisté dvakrát v řadě zahráli proti průběžnému lídrovi soutěže, zítra je čeká úplně jiný šálek kávy. K řece Bělé totiž přijíždí poslední Chotěboř. Lvi vstoupili do ligy prohrou s Břeclaví 2:6, v dalších dvou zápasech si ale připsali 4 body. Jenže pak přišel útlum. Nejprve inkasovali sedm branek na ledě Techniky a ve středu před vlastními diváky utrpěli debakl od Moravských Budějovic 3:10. Start utkání je naplánován na 18:00 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - CHO 4:10

Spartak Pelhřimov

Zítra dojde v sestavě Spartaku k jedné velké změně. Adam Rašner totiž odchází ze Spartaku. Jeho nové působiště bude rumunský celek Galati. Město, které čítá 350 000 obyvatel, bude nyní domovem pro, do této doby, nejlepšího obránce Spartaku. Dnes si s týmem naposledy zatrénoval a v pondělí ho čeká odlet do Rumunska.

HC Lvi Chotěboř

Minulý rok měli hráči z Chotěboře před sebou jediný cíl, udržet se ve třetí nejvyšší soutěži. Po úvodu sezony bylo jasné, že o předposlední pozici budou bojovat s kutnohorskými Sršni. Tato mise nakonec lépe vyzněla pro hokejisty z Vysočiny. Ovšem jen proto, že Kutná Hora hrála ještě hůře.

Lvi si loni připsali několik „nej.“ Avšak jen v záporném slova smyslu. Inkasovali nejvíce branek (206), což činí průměr 4,52 branek na zápas, vstřelili nejméně gólů (79) a také utrpěl nejtěžší debakl v sezoně. Od brněnské Techniky dostali ve 41. kole výprask 18:3.

I přesto, že mezi hokejovými mantinely udrželi hráči druholigovou příslušnost, veškerá snaha mohla přijít vniveč díky jednáním u kulatého stolu. Klub se dlouhou dobu nemohl dohodnout na podmínkách nové smlouvy. Na poslední chvíli však vedení podepsalo smlouvu s Warrior Sport.

Na přelomu srpna a září uspořádal nový kouč Martin Kubát krátký kemp, kde si vybíral hráče. Soupiska v tuto chvíli čítá 25 jmen – tři gólmani, devět obránců a třináct útočníků. Několik hokejistů přišlo do desetitisícového města z Havlíčkova Brodu. Například brankář Jiří Zvolánek či forvard Vojtěch Varga.

Chotěboř získala posilu dokonce z extraligových Pardubic. Jiří Půhoný je reprezentantem Česka do dvaceti let. Na kontě má již dva zápasy v extralize, přičemž premiéru si odbyl 25. listopadu 2011 proti Ocelářům z Třince.

V loňském ročníku se utkal Spartak se Lvy pouze třikrát. Čtvrté a zároveň poslední utkání soutěžního ročníku bylo zrušeno, jelikož se Chotěboř nedostavila na zápas vinou sněhové kalamity. Následně proběhla kontumace ve prospěch Pelhřimova 5:0. V předešlých zápasech se vedlo svěřencům trenéra Melouna na střídačku. Nejprve na ledě regionálního rivala vyhráli 7:2. Poté však na svém ledě klopýtli a utrpěli prohru 0:3. Tento výsledek však Spartak odčinil opět na soupeřově ledě, když zvítězil 6:2.

Sestavy z posledního utkání

Spartak Pelhřimov: Čekal (Jíra) - Rašner, Zelený, Tobola, Adam, Veselý, Jelínek - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Bezděk, Marek Hadrava - Martin Hadrava, Votápek, Kasalý

HC Lvi Chotěboř: Zvolánek (40. Horáček) - Vaněk, Koželuh, Brychta, Bělohlávek, Heřmanský, Fibikar, Diviš - Blažek, Křišťan, Kapec, Dolinský, Hospodka, Fila, Varga, Kesner, Půhoný, Hemský, Vlček, Kubišta

Všechny zápasy 6. kola

Spartak Pelhřimov - HC Lvi Chotěboř

VSK Technika Brno – SKLH Žďár nad Sázavou

SHK Hodonín – NED Hockey Nymburk

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – TJ SC Kolín

HC Moravské Budějovice – HC Lvi Břeclav

Tomáš Bečka