HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.12.2007 | Kamil Vaněk - Deník | A-tým

Dva góly nestačily ani na bod


Skvělý part sehrál útočník Jan Šejnoha. Ve druhé třetině se hned dvakrát zapsal do listiny střelců. Nejprve po přihrávce Digrina procedil puk skrz výstroj Hrazdíry, ve druhém případě si ostříleného brankáře vychutnal blafákem.

Tento článek patří k zápasu PEL - CHR 3:4

Zápas jste nakonec prohráli, na druhou stranu jste se zapsal hned dvakrát do listiny střelců. Jak se na právě skončené utkání díváte?

Je rozhodně příjemné dát silnému soupeři dva góly, ale hokej je kolektivní hra. Před zápasem bychom možná tento výsledek i brali, teď už je tomu jinak. Byli jsme opravdu blízko k zisku bodu. Je velká škoda, že jsme si to nakonec nechali utéci.

Kde se stala chyba. Proč soupeř celkem lacino vstřelil čtvrtý gól?

Zrovna u toho byla naše lajna. Možná jsme trochu propadli vývoji zápasu, mysleli jsme, že by se dal vstřelit čtvrtý gól a vyhrát. Bohužel jsme při útočení chybovali. Byla to série chyb. Jeden z beků zůstal na modré a Buchal si najel za druhého beka. Tohle by se nám hlavně v závěru zápasu stávat nemělo. Vinu za to neseme všichni, co jsme byli na ledě.

Začíná vám těžká série. V sobotu jedete do Písku, po Nymburce vás čeká zápas proti prvním Benátkám. Co hrát proti tak kvalitním soupeřům?

Myslím si, že jsme to ukázali dneska. Je potřeba se neleknout známých hráčů, dobře bránit a čekat na chybu. Pokud se k tomu přidá i slušná produktivita útoku, hrát se dá s každým.

Fanoušci vám po zápase zatleskali, takže uznali, že dnes jste na ledě nechali všechno. . .

Nemáme se za co stydět. Utkání jsme odbojovali a výsledek je takový, jaký je. Je potřeba vidět i to, že nás bylo jen patnáct do pole a obránce Tomáš Prostředník musel z nouze hrát útočníka.

Kamil Vaněk - Deník