HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.02.2013 | Pavel Blažek | A-tým

Chyběla nám finální přihrávka, má o porážce jasno Veselý


Středeční domácí zápas s Břeclaví krátce okomentoval pelhřimovský obránce Petr Veselý. Mladý obránce se v zápase připletl do jedné z několika potyček, z pozice obránce několikrát ohrozil soupeřovu branku, ale premiérový gólový zásah v této sezóně mu stále uniká.

Tento článek patří k zápasu PEL - BRE 3:4 pr.

Jak bys zhodnotil domácí zápas Spartaku s Břeclaví?

S Břeclaví to byl vyrovnaný hokej, šance byly na obou stranách. Mrzet můžou zejména ty akce, kdy naši útočníci několikrát jeli sami na branku a neskončilo to gólem. Po druhé třetině jsme to nezabalili a šli jsme za vyrovnáním. Prodloužení už bylo o tom, zda hosté využijí přesilovou hru, která se ve třech hráčích blbě brání.

S břeclavskými hokejisty jste se několikrát pustili do menších či větších šarvátek, do jedné takové si se také zapletl. Jak se vše seběhlo?

Soupeřův útočník po odpískání najížděl do našeho gólmana, bylo tam i nějaké píchnutí hokejkou, takže jsem do útočníka trochu zajel a bylo to. Celkově ten zápas Břeclav hrála tvrdě, dohrávali každý souboj, někdy i zbytečně, rozhodčí tomu taky moc nepomohl, podle toho to taky na ledě vypadalo.

Do poslední třetiny jste šli s cílem minimálně vyrovnat stav utkání, což se ale dlouhou dobu nedařilo. V čem byl hlavní problém?

Chyběla nám finální přihrávka, to byl největší problém. A když se nám pár přihrávek podařilo, bylo vše tak uspěchané, že nebyl potřebný čas a klid k zakončení. Při vyrovnávací brance jsme naštěstí nic zbytečného nevymýšleli, nastřelil se puk na brankáře a z dorážky to tam spadlo.

Co říkáš na výkon Jíry, který v dnešním zápase zaskočil za nemocnou jedničku týmu Čekala?

Myslím, že dnes to byl pro něho první zápas sezóny, ve kterém chytal od začátku a nebylo to na něm vidět, chytal výborně. I díky němu jsme dnes získali bod, v důležitých chvílích nás podržel.

Po dnešku, i s přihlédnutím k ostatním výsledkům, je pravděpodobné, že Spartak na vytoužené čtvrté místo nedosáhne a bude začínat play-off na hřišti soupeře. S čím půjdete jako tým do zbývajících dvou zápasů?

V neděli jedeme do Žďáru, což může být takové předkolo play-off. I díky tomu může být tenhle zápas vyhrocený. Poslední zápas hrajeme doma s Kolínem, ti by také rádi začínali play-off doma. Budou to těžké zápasy, musíme se pokusit nějaké body ještě urvat a dostat se do pohody před play-off.

Chceš něco vzkázat fanouškům před nedělním zápasem ve Žďáru nad Sázavou?

Do Žďáru je to kousek a budeme jenom rádi, když nás fanoušci přijedou povzbudit. Fandí nám celou sezónu, jezdí za námi až do Hodonína, věřím, že v neděli nám pomohou k dobrému výsledku.

Pavel Blažek