HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.08.2013 | Tomáš Bečka | A-tým

S týmem Spartaku se připravuje i Adam Rašner


Pro Adama Rašnera skončila minulá sezona velice nešťastně, když si v rumunském působišti zlomil holení a lýtkovou kost. Nyní se po těžkém zranění opět pilně připravuje na další hokejový ročník. Společně s celým týmem již trénuje mezi mantinely. Ovšem zda za pelhřimovský celek nastoupí, ještě není dořešené, jelikož ho od října čeká druhá sezona v jihovýchodním státě, kde bude znovu reprezentovat město Galati.

Zlomená holení a lýtková kost. Takový byl verdikt doktorů po těžkém zranění Adama Rašnera. Bylo jasné, že se nic nesmí uspěchat. „Vlastně tři měsíce jsem jen ležel, nesměl jsem vůbec nic. Potom jsem to postupně rozhýbával a chodil na rehabilitace. Ještě rok my zůstane v noze šroub, ale s tím budu moci hrát,“ vypráví odchovanec jihlavského hokeje.

V prosinci Rašner doufal v to, že stihne alespoň závěr letní přípravy. Toto přání se mu nakonec splnilo, ba dokonce i o kousek předčilo očekávání. „Letní příprava mi začala zhruba před dvěma měsíci. Ale vše muselo jít pomaličku a opatrně, protože nohy byly slabounké. A teď stále cítím, že to ještě není ono,“ popisuje mladý bek.

Kvůli vážnému zranění se musela také notně poupravit různá cvičení v přípravě na ročník 2013/2014. „Například mám rád běhání a schody. Ale toto dělat nemůžu, takže musím jen jezdit na kole a chodit do posilovny. To je pro mě docela nezáživné,“ krčí rameny čtyřiadvacetiletý bek.

Ačkoli tým Pelhřimova vyjel pohromadě na led teprve v pondělí, Rašner si čekání zkrátil tréninky na ledové ploše s jinými hráči. „Tři týdny už chodím na led s kluky z Jihlavy, s Padělkem a spol. Teď jsem sice dlouho nebyl, ale stále je to dobré,“ pochvaluje si. I přesto si ale po prvním tréninku trochu postěžoval. „Chvilkami nechytám dech, ale to bude tím horkem,“ vysvětluje Rašner.

Ale i trénink na ledě může s sebou přinést několik obav. V případě Rašnera to po zranění platí dvojnásob. „Měl jsem obavy z toho, že to už nebude tak dobré. Ale poté, co mě na ledě něchtěně srazil Daniel Zápotočný, tak jsem zjistil, že to drží, a že se do toho můžu opřít,“ říká s úlevou sympatický obránce.

Zatímco koncem minulého roku nebylo jasné, zda bude Rašner v Rumunsku pokračovat, v tuto chvíli se již s naprostou jistotou ví, že na podzim opět nabere šikovný zadák směr na jižní Evropu. „Do října budu v Pelhřimově, pak zahájím působení v Rumunsku. Opět v Galati, tedy ve stejném městě, kde jsem se dohodl na dalším angažmá,“ konstatuje.

Spartak odehraje první soutěžní utkání v sobotu 14. září, ale zdaleka není jisté, že se v něm objeví i Rašner. „Musím se domluvit s panem Kučerou. Ale vidím, že kluků je tady dost. A nabourávat nějak tým, když se mnou nemůže do budoucna počítat, je na nic. Takže spíše budu trénovat a uvidíme, jak se k tomu postaví pan Kučera,“ objasňuje situaci kolem své osoby.

I přes jeden absolvovaný trénink se nebál zhodnotit současný tým pelhřimovského Spartaku. „ Zatím jsem velice spokojený. Tým vypadá velice dobře. Jsou tady noví, šikovní hráči, takže to vypadá nadějně. Jestli mužstvo zůstane pohromadě takto celou sezonu, tak to určitě bude dobré,“ prozradil na závěr novopečený otec.

Tomáš Bečka