HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.07.2015 | Tomáš Bečka | A-tým

Doma až ve 3. kole, první derby s Havlíčkovým Brodem


Po okurkové sezoně nastává doba, kdy se týmy již naplno připravují na novou sezonu a fanoušci netrpělivě vyhlížejí nejen první přípravná utkání, ale také rozpis zápasů pro nadcházející ročník. Ten je již na světě a pelhřimovské hokejisty čeká hned v prvním kole cesta na západ do Klášterce nad Ohří. Úvodní duel sezony 20015/2016 se odehraje v sobotu 12. září a Lední Medvědi budou podruhé v řadě zahajovat sezonu na ledě soupeře. První domácí duel čeká Melounovi svěřence až ve třetím kole, kdy na domácí ledě přivítají nováčka soutěže z Písku.

Jízdní řád nové sezony již spatřilo světlo světa. Systém soutěže zůstává stejný jako v loňském roce. Pelhřimov čeká celkem třicet čtyři kol a s každým celkem se tedy utká dvakrát. K premiérovému zápasu odcestují hráči od Bělé do 232 kilometrů vzdáleného Klášterce nad Ohří. Třetí kolo, a tedy datum 19. září 2015, bude ve znamení prvního domácího zápasu. Do města rekordů a kuriozit zavítá nováček sezony, ovšem pro pelhřimovské fanoušky dobře známý soupeř z Písku.

Tyto dva celky se v soutěžním utkání naposledy střetly v únoru 2010. Tehdy vyhrálo mužstvo kolem píseckého trenéra Rudolfa Suchánka 6:3 a za necelé dva měsíce později slavilo postup do první ligy. Sezona 2010/2011 se ale Písku vůbec nepovedla a po jedné sezoně strávené ve druhé nejvyšší soutěži čekal jihočeský celek pád zpět o ligu níže. Avšak vedení klubu odkoupilo licenci od HC Vrchlabí, a tak se Písek usídlil v první lize na další dva roky. Poté ale přišly finanční problémy. Písecký celek tedy musel opustit první ligu a spadl až do krajské soutěže. Z názvu klubu byl odstraněn Komterm a od roku 2013 se celek nazývá IHC Písek.

Ve čtvrtém kole přijde na řadu tradiční derby s Jindřichovým Hradcem a v dalším zápase se pelhřimovští fanoušci mohou těšit na dalšího nováčka letošního ročníku. Lahůdkou pondělního podvečera totiž bude souboj Medvědů s Havlíčkovým Brodem. Nové derby se odehraje 28. září. Pro řadu hráčů z pelhřimovského tábora to bude pikantní souboj, neboť mnoho z nich pochází právě z města, kde dělali své první hokejové krůčky legendy českého či československého hokeje jako bratři Holíkové, Jan Suchý či Radek Martínek. Havlíčkův Brod spadl do druhé ligy po devíti sezonách. „Cílem je hrát v horní polovině tabulky. Samozřejmě bychom rádi vrátili fanoušky do hlediště a chtěli jim nabídnout kvalitní podívanou. Strategie je taková, že bychom to chtěli postavit na klucích ročníků 1991, 1992, 1993 a 1994,“ prohlásil pro klubový web Havlíčkova Brodu předseda oddílu David Kozlík.

První klasické derby se Žďárem nad Sázavou vypukne v sobotu 7. listopadu na Bouchalkách. Odveta se pak uskuteční poslední lednový víkend v Pelhřimově. Dalším již tradičním soupeřem je Tábor. S ním se Pelhřimovští utkají během státního svátku 28. října. K Jordánu pak pocestují až 20. ledna.

Dlouho také nebyla jasná budoucnost Klatov. Poslední celek loňské sezony měl už jednou nohou nakročeno do krajské ligy, ovšem vedení ČSLH nakonec zvrátilo sestup Klatov a do nové sezony vstoupí jako farma extraligové Plzně. Klatovy povede jako trenér bývalý zkušený extraligový hráč Pavel Vostřák, a západočeši tak budou mnohem více využívat hráče od Indiánů, kteří se budou ve druhé lize rozehrávat po zranění, nebo se nevešli do sestavy trenéra Michala Straky. Medvědi se s tímto celkem utkají nejprve v šestém kole a odveta se bude konat 19. prosince mezi pelhřimovskými mantinely.

34 kol, celkem 306 zápasů a 16 míst do play-off. Přesně tolik nabídne letošní ročník druhé ligy skupiny Západ. Většina zápasů, konkrétně 21, se odehraje v sobotu. 9 utkání je naplánováno na středu a jednou si hráči nazují brusle i v pondělí (28. září – Havlíčkův Brod), úterý (17. listopadu – Kolín), pátek (20. února – Jablonec nad Nisou) a v neděli (3. ledna – Bílina).

Všechny zápasy pelhřimovského týmu naleznete zde.

Zaměřme se ještě na další číselný údaj, a to na počet kilometrů, který čeká pelhřimovskou posádku při cestě na stadiony svých soupeřů.

Bílina

212 kilometrů

Děčín

225 kilometrů

Havlíčkův Brod

40 kilometrů

Jablonec nad Nisou

214 kilometrů

Jindřichův Hradec

42 kilometrů

Klášterec nad Ohří

232 kilometrů

Klatovy

243 kilometrů

Kolín

95 kilometrů

Kobra Praha

115 kilometrů

Nymburk

117 kilometrů

Písek

92 kilometrů

Řisuty

155 kilometrů

Sokolov

265 kilometrů

Tábor

48 kilometrů

Trutnov

169 kilometrů

Vrchlabí

236 kilometrů

Žďár nad Sázavou

73 kilometrů

Tomáš Bečka