HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.09.2015 | Lucie Příhonská | A-tým

Sochor: Přístup města k pelhřimovskému hokeji většinu hráčů zklamal!


Pelhřimov má za sebou přípravu a teď už se hráči chystají na start druholigové sezóny. V přípravných zápasech ale poprvé nakoukl do A-týmu Ledních Medvědů Michal Sochor. Tento dvacetiletý brankář se do Pelhřimova vrací po sezóně strávené v dresu táborských juniorů. V přípravě odchytal oba dva vítězné zápasy s Humpolcem a velmi pravděpodobně si tak řekl o místo v bráně i v mistrovských utkáních. Před začátkem soutěže prozradil, jaký je pro něj přechod do seniorského hokeje ale i to, jaké šance má podle něj tým v nadcházejícím ročníku druhé ligy.

Michale, tato sezóna bude tvá první mezi muži. Je pro tebe přechod od juniorů náročný?

Pro mě to moc náročné není, je to skoro stejné, akorát juniorka je rychlá a bezmyšlenkovitá, zato v mužích je hokej spiše už pomalejší, ale zase chytřejší. Navíc parta tady je skvělá a spoustu kluků už jsem znal před tím, než jsem přišel do týmu, takže zatím si to užívám.

Máš za sebou první dva zápasy, oba dva vítězné proti Humpolci. Jak se ti chytalo?

Tak před prvním zápasem jsem měl trošku strach, byl to přece jenom můj první zápas za A-tým, ale po pár minutách jsem viděl, že je to normální zápas, takže jsem byl v pohodě. Chytalo se mi výborně, obránci mě podrželi a mohl jsem se na ně spolehnout jak v prvním zápase, který se hrál doma, tak i ve druhém.

Jaké jsou tvé osobní cíle a ambice pro tuto sezónu? A jak vidíš šance týmu?

Tak určitě když se dostanu do branky, tak se budu snažit udělat všechno pro to, aby se vyhrálo a hlavně abych pomohl týmu. Šance týmu... Nevím, ale myslím si, že letos máme mančaft docela dobrý, takže bych se klidně nebál říct, že bychom ve vrchní časti tabulky mohli být.

I přes nejistou budoucnost klubu se velmi rychle blíží mistrovská utkání. Soutěž začíná již tuto sobotu, Medvědi ji odstartují na ledě Kláštěrce nad Ohří. Jaká panuje v kabině atmosféra?

Nálada je velmi dobrá, všichni se těšíme, ale samozřejmě přístup města k pelhřimovskému hokeji většinu hráčů zklamal. Já osobně tuto situaci nějak moc nevnímám, ale určitě by bylo super, kdyby hokej zůstal v Pelhřimově a nemuseli jsme se stěhovat do Humpolce. Druhá liga prostě patří do Pelhřimova.

Lucie Příhonská