HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.11.2015 | Pavel Blažek | A-tým

Dlouhou sérii domácích zápasů odstartuje duel s jabloneckými Vlky


Neobvyklý pohled se nyní naskýtá pelhřimovskému fanouškovi, když uvidí program následujících zápasů Ledních Medvědů. Vinou překládaných zápasů na led soupeřů teď nastala velmi neobvyklá situace, kdy pelhřimovský celek odehraje hned sedm utkání v řadě na svém kluzišti. Tuto sérii začnou Lední Medvědi v sobotu 21.11. proti jabloneckým Vlkům. Utkání začne v tradičních 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - JAB 1:4

HC Vlci Jablonec Nad Nisou

Jablonečtí hokejisté, nejčastější soupeři pelhřimovského celku v posledních dvou druholigových sezónách, začali aktuální ročník domácí porážkou od Písku (1:5), následovala ale výhra u Vajgaru (4:0). Pak sice parta okolo trenéra Tomáše Demela dvakrát padla, ale následovaly tři zápasy, ve kterých nenašli Vlci přemožitele. Jablonec sice další trojici utkání nezvládl, nutno dodat, že soupeřem Vlků byl například Tábor či pražská Kobra, i přesto Jablonec v těchto utkáních statečně siným soupeřům vzdoroval. Aktuálně mají Vlci výbornou formu, z posledních šesti duelů ztratili jediný - v Kolíně podlehl Jablonec Kozlům těsně 2:3. Poslední zápas se Vlkům povedl více než dobře - na domácím ledě nedovolili jablonečtí hokejisté skórovat hostům z Klášterce nad Ohří, na cestu domů jim navíc přibalili osm branek. To vše činí z Jablonce nebezpečný celek, který aktuálně okupuje šestou příčku západní skupiny II. ligy.

Soupiska Jablonce je velmi podobné té, se kterou se pelhřimovští hokejisté utkali v rámci play-off sezóny 2014/2015. Branku Vlků i nadále střeží Jiří Stejskal s Martinem Bouškou. Také v poli se může Jablonec spolehnout na své opory, mezi které patří zejména útočníci Lukáš Tondr, Kamil Bříška, Tomáš Brokeš či Michal Nevyhoštěný.

Pavel Blažek