HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.09.2016 | Pavel Blažek | A-tým

Domácí premiéra je tady! Přijíždí Nymburk


A je to tady! Po téměř devíti měsíčním čekání odehrají pelhřimovští Lední Medvědi soutěžní utkání na svém ledě a jejich soupeřem jim bude tradiční účastník II. hokejové ligy - NED Hockey Nymburk. Utkání druhého kola startuje v sobotu úderem 18. hodiny a Vy byste neměli určitě chybět. V sestavě Medvědů nebude chybět americký brankář Groh či uzdravený špílmachr Tomáš Plachý.

Tento článek patří k zápasu PEL - NYM 5:7

NED Hockey Nymburk

Příprava Polabanu na aktuální sezónu byla plná zajímavých výsledků a momentů. V úvodu si parta okolo trenéra Bičiště vyšlápla na Jablonec, který v jeho aréně porazila 5:4. Následovala cesta na domácí led, kde ale Nymburští narazili a podlehli Drakům z Trutnova v poměru 2:4. Přípravné období si Nymburk okořenil vždy pikantním duelem s kolínským rivalem - Kozlové na domácím ledě dlouho tahali za kratší konec provazu, ale závěr patřil Kolínu, který slavil vítězství 6:5 po samostatných nájezdech. Hned poté následovala domácí odveta s Jabloncem, která ale musela být ve 45.minutě přerušena pro rvačku hokejistů obou soupeřů přímo na střídačce. V ten moment svítilo na světelné tabuli skóre 2:4 v neprospěch Nymburka. V následné odvětě s kolínskými Kozly režírovali hosté průběh většiny duelu a Kolín zvítězil v Nymburce přesvědčivě 7:3. Závěr přípravy ale vyšel Polabanu na výbornou. Nymburk zajížděl na led Trutnova, kde zvítězil vysoko 7:0.

Vstup do bojů o druholigové body si Nymburk odbyl mezi domácími mantinely proti Písku. Po vyrovnané první třetině zvýšili domácí obrátky a svého jihočeského soupeře porazili 5:2.

Nymburští hokejisté patří k nejčastějším soupeřům pelhřimovského celku v druhé lize. Oba celky se s krátkými mezerami střetávají pravidelně již od sezóny 2002/2003. Dosud se Pelhřimov s Nymburkem utkal o druholigové body v 38 případech. Pelhřimovští hokejisté zvítězili celkem čtrnáctkrát, jednou se oba soupeři rozešli smírně a třiadvacetkrát slavil vítězství Polaban. Vzájemná bilance je tedy nakloněna ve prospěch středočeského soupeře. Také celkové skóre mluví ve prospěch Nymburka - Pelhřimov vsítil 123 branek, Nymburk pak 145. Nejvyššího vítězství ve vzájemných soubojích dosáhli Pelhřimovští v prosinci roku 2007, tehdy odjížděli nymburští hokejisté z Pelhřimova s porážkou 6:1. Naopak debaklem mezi domácími mantinely skončilo utkání v listopadu roku 2003. Nymburští si v Pelhřimově otevřeli střelnici a potupné skóre 0:11 z pohledu pelhřimovského celku bylo na světě.

Sestavy z posledního utkání

Groh (Černý) – Kubát "C", Port, D. Kasalý, Jelínek, Hájek, Srdínko, Adam, Kalenda – Marek Hadrava, F. Kasalý, Martin Hadrava – Bezděk "A", Kopic, Plachý "A" – Doležal, Dupljaku, Vysloužil – Šulák, Kulík, Siřiště
Brázdil – Kříž, Loučka, Knesl, Pýcha, Novák, Saňa, Rittig – Josefus, Stehlík, Šimek – Eis, Bičiště, Ječný – Smejkal, Arnošt, Barbora – Kuzďas

Představení soupeře

Oficiální název klubu: NED Hockey Nymburk

Adresa: NED Hockey Nymburk, U Stadionu 12, 288 02 Nymburk

Internetové stránky: http://klub.nedhockey.cz

E–mail: info@nedhockey.cz

Telefon, fax: +420 325 514 191-2, 325 512 888

Rok založení klubu: 1932

Klubové barvy: modrá a žlutá

Kapacita stadionu: 4 500 míst

Prezident klubu: PaeDr. Tomáš Netík

Trenér: Pavel Bičiště

Asistent trenéra: Jaroslav Vlasák

Další zápasy 2. kola skupiny Střed:

HC David servis České Budějovice - HC Moravské Budějovice 2005

IHC Písek - SKLH Žďár nad Sázavou

SC Kolín - HC Tábor

KLH Vajgar Jindřichův Hradec - BK Havlíčkův Brod (zrušeno)

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde
Pavel Blažek