HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.09.2016 | Jiří Rada | A-tým

V utkání jsem chtěl pokračovat, říká hrdina derby Černý


Poprvé v soutěžním utkání nastoupil od začátku a hned dovedl svůj tým ke třem bodům. I tak by se dalo shrnout úspěšné vystoupení brankáře Martina Černého na ledě regionálního rivala ze Žďáru nad Sázavou. Po dvou třetinách držel čisté konto a svoji jistotou dodával důvěru ostatním spoluhráčům. Nakonec přeci jenom dvakrát inkasoval, ale ani to mu nevzalo pozápasový úsměv na tváři.

Tento článek patří k zápasu ZNS - PEL 2:5

Medvědi vstoupili do utkání s velkým nasazením a domácí se nestačili otáček. Výsledkem bylo rychlé vedení týmu vedeného trenérem Dvořákem. Pelhřimov si postupně vytvořil více brankové vedení, ale svoji zásluhu na tom měl bezpochyby maskovaný muž. „Já si myslím, že jsme hráli suprově jako tým. Kluci výborně bránili, padali do střel a řekli jsme si, že do zápasu půjdeme od samého začátku a to se nám povedlo,“ líčil ještě zadýchaný Martin Černý.

Pro pelhřimovského brankáře to bylo teprve první utkání, ve kterém nastoupil od úvodní minuty a tak se nedalo říct, v jaké bude formě. Jak bylo těžké se na zápas připravit? „Naštěstí to moc těžké nebylo, protože od posledního přípravného zápasu, který jsem odchytal, neuběhla taková doba. Takže příprava proběhla jako vždycky a naštěstí to zafungovalo,“ nechal se slyšet odchovanec pražské Hvězdy, jenž v Pelhřimově působil i v minulé sezóně: „Důvod, proč jsem tady, je jednoduchý! Mě se to tady ten první rok moc líbilo a hrozně jsem tady chtěl zůstat. Díky Bohu že se to podařilo a v klubu byl o mě zájem. Tím jsem si to minimálně o rok zase prodloužil.“

Mužstvo dlouho drželo stav 5:0, ale ve třetí třetině se domácí přeci jenom prosadili. Padli dva slepené góly a rázem to byl znovu Pelhřimov, kdo musel začít hrát, protože bránit by se nemuselo vyplatit, což potvrdil i Černý: „V kabině jsme si řekli, že budeme držet výsledek 5:0, ale asi jsme se na něj moc upnuli a malinko možná polevili, nebo se stáhli více do defenzivy. Žďár do nás tak dlouho bušil, až vykřesal branku a vzápětí i druhou.“

Dvaadvacetiletý brankář však v zápase nezažil jen dobré okamžiky. Těsně před první sirénou přišel nevinný souboj na brankovišti a brankář Ledních Medvědů zůstal ležet ve své brance: „Ani vlastně pořádně nevím, co se stalo (krčí rameny). Všímal jsem si hráče na pravé straně, a když přicházela přihrávka před branku, tak tam byla dvojice v souboji a soupeř nedokázal dobrzdit a zastavil se až o mě.“ Na střídačce se již pomalu začínal připravovat náhradní brankář Groh, ale to naštěstí pro Černého nebylo potřeba. V utkání pokračoval a nakonec si připsal 27 úspěšných zákroků. „Chtěl jsem určitě pokračovat, ale prvních pár vteřin jsem si tím nebyl jistý, protože mi hlava bušila. Naštěstí to nebylo nic hrozného a pak už to bylo v pohodě,“ uzavřel utkání se Žďárem nad Sázavou Martin Černý.

Jiří Rada