HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.01.2017 | Jiří Rada | A-tým

V sobotu na Brod s časovým předstihem!


Pelhřimovští druholigoví hokejisté v sobotu vstoupí do poslední čtvrtiny základní části soutěže atraktivním duelem s regionálním rivalem z Havlíčkova Brodu. Tyto zápasy vždy přinášejí nejlepší možnou podívanou a jsou velkým lákadlem pro všechny hokejové příznivce. S ohledem na předpokládanou vyšší návštěvnost tohoto utkání prosíme všechny návštěvníky, aby dorazili na utkání s dostatečným časovým předstihem. Pokladny zimního stadionu budou otevřeny již od 17 hodin. Utkání pak začíná již tradičně v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - HBR 6:7 sn

BK Havlíčkův Brod

Havlíčkobrodští bruslaři vstoupili do druholigové sezóny s jasným cílem - udělat maximum pro návrat mezi prvoligovou elitu. Před sezónou tak na tiskové konferenci vyhlásili jednoznačný cíl, ke kterému jim měl pomoci lodivod Aleš Totter a elitní útočníci Třetina s Endálem. Toto útočné duo patří mezi postrach druholigových obránců a brankářů. Ještě aby ne. V současné chvíli oba borci nasbírali dohromady úctyhodných 110 kanadských bodů (38+72). Po odehraných 27 kolech patří Havlíčkovu Brodu první místo v tabulce s náskokem jednoho bodu před druhým Táborem. Před Vánocemi však dostalo vedení klub dárek od hlavního trenéra Tottera, který požádal o předčasné ukončení spolupráce z důvodu jeho přesunu k prvoligovému Mostu. Vedení Bruslařského klubu vyšlo trenérovi vstříc a do roku 2017 angažovalo zkušeného trenéra Romana Kaňkovského, kterého si pelhřimovští fanoušci mohou pamatovat z jeho dlouholetého angažmá na lavičce brněnské Techniky. V současné době drží havlíčkobrodští hokejisté sérii dvou výher, kterým předcházeli dvě porážky (na domácím ledě podlehli Nymburku a v derby Vysočiny nestačili Žďáru nad Sázavou).

Brodskému brankovišti vévodí pelhřimovský odchovanec Čeněk Novák, jenž se pyšní jednou z nejlepších úspěšností zákroků v druholigové skupině Střed - 92,28%. Záda mu kryje Michael Panec, který naskočil do dvanácti utkání a má dosavadní úspěšnost 89,45%, což není také špatné číslo. Obranným řadám doslova šéfuje velezkušený Miroslav Duben - bezesporu současná hokejová ikona brodského hokeje. Co se týče obranné produktivity, tak té vévodí Tomáš Semrád, jenž posbíral 32 bodů (9+23). O útočné síle Havlíčkova Brodu netřeba dlouze psát. Celý útok staví na souhře Miroslava Třetiny (15+40) a Lukáše Endála (23+32). Třetím do party je Patrik Přidal (15+17).

Poslední utkání odehráli havlíčkobrodští hokejisté na ledě Písku. Po první třetině sice prohrávali 2:4, ale prostřední část vyhráli v poměru 3:0 a v poslední dvacetiminutovce již pouze potvrdili roli favorita a zvítězili 8:5. Hned na šesti brankách Brodu měl podíl jeden z dua Třetina - Endál.

Sestavy z posledního utkání

Černý (Urban) – Kubát, Port, Kasalý D., Kalenda, Jelínek, Adam, Hájek, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Votápek, Siřiště, Kopic, Kulík
Panec (20. Novák) – T. Semrád, M. Semrád, Duben, Vala, Kulhánek - Přidal, Třetina, Endál, Voříšek, Kozlík, Michálek, Chlubna, Kuchta, Navrátil

Sestava Ledních Medvědů

V minulých dnech se postupně vraceli do tréninkového režimu téměř všichni hráči Ledních Medvědů. S největší pravděpodobností tak mimo sestavu zůstane pouze Martin Vysloužil. To se ale potvrdí až v sobotu před samotným zápasem. Jak si jistě pozorný fanoušek všiml, v sestavě se již od Vánoc neobjevuje americký brankář Christopher Joseph Groh. Není to však z důvodu zranění, nýbrž z důvodu odcestování na Vánoce domů za rodinou. V současné době se řeší jeho návrat zpět do České republiky. Existuje však i varianta, že se již nevrátí a zbytek sezóny odchytá z pozice jedničky týmu Martin Černý, který svoje šance uchopil správně a předvádí kvalitní výkony. V roli týmové dvojky se tak objevuje mladičký Martin Urban, který sbírá cenné zkušenosti spojené se svojí přítomností v prvním týmu.


Představení soupeře

Oficiální název klubu: Bruslařský Klub Havlíčkův Brod, z.s.
Adresa: Bruslařský Klub Havlíčkův Brod, z.s., U Stadionu 2777, 580 01 Havlíčkův Brod
Internetové stránky: www.bkhb.cz
E–mail: bkhavlickuvbrod@seznam.cz
Telefon, fax: +420 733 369 937
Rok založení klubu: 1928
Klubové barvy: bílá a červená
Kapacita stadionu: 4 000 míst
Výkonný výbor: Ing. David Kozlík (předseda), Michal Teplý (místopředseda), Aleš Pártl (člen), Pavel Brdičko (člen), Mgr. Václav Adam (člen)
Prezident klubu: Jan Suchý
Trenér: Roman Kaňkovský
Asistenti trenéra: Ladislav Fixa

Jiří Rada