HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.02.2008 | Kamil Vaněk - Deník | A-tým

Petr Plch střílel ostrými


Jako snajpři si počínali obránci Spartaku. V utkání proti Sokolovu zařídili pět branek, dvakrát se do listiny střelců zapsal Petr Plch.

Tento článek patří k zápasu PEL - SOK 9:3

Pro vás to byl povedený zápas, ale v první třetině jste soupeři pomohl k vyrovnání na 2:2. . .

Dneska mi tam chyběl Šejna (Jan Šejnoha – pozn. aut.), se kterým máme natrénováno to, že si sjede mezi beky. Šejna dneska nehrál a všichni tři útočnici si sjeli níže a já to na chvíli neměl komu dát. Jak jsem měl hlavu nahoře, dostal se mi puk pod nohy a přišel jsem o něj.

Na druhou stranu jste pak vše odvedl vstřelením dvou branek. Jako obránce si pocit střelce asi užíváte dvojnásob?

Je to hodně neznámý, ale příjemný pocit. Určitě ho však nemám sám, dneska se nám obráncům střelecky dařilo. Dali jsme pět gólů, tedy většinu. Je dobře, že jsme to taky jednou dokázali vzít za útočníky.

Máte za sebou tři vysoké výhry, takže v týmu vládne absolutní pohoda nebo jí ještě něco chybí?

Z největší krize jsme se vymanili. V posledních zápasech nám hlavně v útoku přeje štěstí, puky se k nám odráží. Na druhou stranu chybuje v obraně více než na začátku sezóny, takže máme co zlepšovat.

Dnes jste měli s fanoušky velkolepou rozlučku. Na led jste se vraceli hned několikrát. Jaké jste při tom zažíval pocity?

Je to nesmírně příjemné. Člověk to zažije jen párkrát za život, takže si ten pocit vychutnává, snaží si ho někam schovat. My máme ale tu výhodu, že fanoušci jsou na naší straně, i když prohrajeme.

Kamil Vaněk - Deník