HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.10.2017 | Jakub Forejt | A-tým

Další venkovní zápas je tady. Medvědi cestují do Klatov


Už tuto sobotu 28. října se odehraje další kolo třetí nejvyšší hokejové soutěže. Lední medvědi tentokrát míří na soupeřův led a to konkrétně do Klatov. Západočeský soupeř je aktuálně na čtvrté pozici a Lední medvědi na něj ztrácejí osm bodů. Medvědi se však minulý zápas zvedli a budou na tento úspěch chtít navázat. Utkání na klatovském zimním stadionu bude zahájeno v 17:30.

Tento článek patří k zápasu KLT - PEL 5:4

Klatovy se celou loňskou sezonu nacházely na nejvyšších příčkách druholigové tabulky. A i když se na začátku letošní sezony trochu trápily, vypadá to, že letos tomu nebude jinak. V prvním utkání sezony přivítali klatovští hokejisté na svém ledě tým z Nymburka a po vyrovnaném duelu nakonec zvítězil domácí tým 2:1 po samostatných nájezdech. Hned v následujícím zápase jely Klatovy na led Pelhřimova, kde prohrály vysoko 6:2. Chuť si spravily v příštím kole, kdy hrály doma s Pískem a vyhrály 5:2. Studená sprcha však přišla za čtyři dny, kdy se hrálo na ledě Havlíčkova Brodu. Toto utkání mělo velmi jasný průběh a nakonec se zastavilo na skóre 10:2 ve prospěch domácího týmu. V příštím zápase si ale Klatovy chuť spravily, když na svém ledě porazily Žihadla těsně 5:4. Na to se jim však nepovedlo navázat a hned v dalším utkání prohrály na ledě Tábora 6:3. Následovaly dva domácí zápasy. Nejdříve si hokejisté z Klatov poradily na nájezdy s David Servisem (6:5) a následně i se silným Žďárem poměrem 5:3. Na to se jim nepodařilo navázat a další utkání na ledě Kolína prohrály 6:3. K zatím poslednímu utkání cestovaly Klatovy na led Nymburka a po přestřelce se jim podařilo zvítězit 8:6. Tyto výsledky západočeskému celku zatím stačí na čtvrté místo se 16 body.

Nejvíce odchytaných zápasů má v klatovském brankovišti Lukáš Sochůrek. Tento jednadvacetiletý brankář, který si letos odbyl extraligovou premiéru v dresu Plzně, má na svém kontě osm zápasů a průměr obdržený branek na zápas okolo 3,5. Záda mu kryje Adam Beran, který nastoupil zatím do dvou utkání s nelichotivým průměrem 8 branek na zápas. Nutno podotknout, že jedním z jeho zápasů byl na ledě Havlíčkova Brodu, kde hosté obdržely deset branek.

Nejproduktivnějším obráncem z klatovské soupisky je Lukáš Kaňák. Tento dvacetiletý hráč posbíral 7 bodů za gól a 6 asistencí. Hned za ním následuje Jan Walter. Hráč s prvoligovými zkušenostmi je pouze bod pozadu za Kaňákem. Vstřelil rovněž jeden gól a na dalších 5 přihrál. Ondřej Leština je naopak nejlepším střelcem ze zadních řad. V této sezoně získal 5 bodů za 3 vstřelené branky a 2 asistence.

Nejproduktivnějším hráčem Klatov je jednoznačně osmadvacetiletý Jan Topinka. Tomu se doposud podařilo sesbírat 12 bodů za 4 vstřelené branky a 8 asistence. Za ním následuje Jiří Uhlík s 10 body (5+5). Nejlepším střelcem západočechů je v této sezoně teprve devatenáctiletý Tomáš Vracovský, který vstřelil 6 branek a přidal k tomu 2 asistence. Tento hráč také již letos naskočil do pěti extraligových utkání za Plzeň. Stejně starý Filip Kokoška nasbíral ten samý počet bodů za 3 branky a 5 asistencí.

Podaří se Klatovům potvrdit roli favorita, nebo Lední medvědi naváží na své poslední utkání a zvednou se ve druholigové tabulce? Na tuto otázku získáme odpověď v sobotu krátce po osmé hodině večerní.

Jakub Forejt