HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.02.2008 | Kamil Vaněk - Deník | A-tým

Zápas v Děčíně nás vrátil na zem, míní Radek Smetana


Ne zrovna vydařený zápas absolvoval Spartak na ledě Děčína. U porážky byl i obránce Radek Smetana, který sportovně přiznal: „Soupeř byl lepší, vyhrát si zasloužil.“

Tento článek patří k zápasu DEC - PEL 6:1

Prohráli jste 6:1, takže asi musíme označit vítězství Děčína za zasloužené?

Určitě. Děčín má hlavně směrem dopředu velmi kvalitní tým. Dnes jsme byli u všeho později, dostali jsme také trochu nešťastné góly. Ale takový je hokej, to se stává, nemůžeme čekat, že budeme pořád vyhrávat. Možná před play off je dobré, že jsme se vrátili zpět na zem. Musíme se ze zápasu poučit. Teď máme dva relativně lehčí soupeře a já věřím, že se v těchto utkáních dostaneme do optimální pohody.

Děčín nakročil k zisku bodů gólem už ve 13. vteřině. Jak jste celou situaci viděl ze střídačky?

Soupeř měl trochu štěstí, protože mu prošla křižná přihrávka přes celé střední pásmo. Všichni naši hráči byli mimo dosah puku. Proto to dostal rozjetý hráč Děčína přímo na hokejku a byla z toho gólová šance, kterou pro nás bohužel využil. Byl to šok, ale neřekl bych, že tento moment rozhodl zápas.

Váš dnešní přemožitel je také jedním z možných soupeřů Spartaku v prvním kole play off. Změnil se po tomto utkání nějak náhled na tým Děčína? Je to nyní nechtěný soupeř?

Každý zápas je jiný, navíc play off je svým způsobem dost specifické. Děčína bych se vyloženě nebál. Určitě má kvalitní tým, ale hrát se s ním dá. Ostatně doma jsme ho porazili a i tady jsme si dokázali vytvořit šance. Pokud se s tímto týmem skutečně v play off potkáme, možná má i své plus dnešní výsledek. Určitě bychom sem nejeli v roli favorita, což nám sedí.

Kamil Vaněk - Deník