HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.02.2008 | Kamil Vaněk - Deník | A-tým

Digrin už trénuje, Vácha odpočívá


Momentálně hodně úzký je kádr druholigového týmu Spartaku. O to bedlivějším okem je sledován stav hráčů na marodce. Tam v minulých dnech byli nebo stále jsou útočník Marek Digrin a obránce Josef Vácha. Oba shodou okolností s kotníkem.

Marek Digrin utrpěl zranění v zápase v Jablonci, kde byl bolestivě nastřelen pukem. Otok na kotníku mu znemožnil hrát v utkáních ve Slaném s Řisuty a v Děčíně. „Už je to lepší, otok sice ještě úplně nevymizel, ale včera už jsem byl poprvé na tréninku. Zase to sice oteklo, hůř se mi pohybuje, ale snad už to bude dobré,“ míní dravé křídlo třetího útoku.

Jeho start v nedělním zápase proti Slanému rozhodně není vyloučen. Naopak. „Určitě to ještě nebude ideální, ale když budu k zápasu nominován, nastoupím. Jen se budu muset trochu kousnout,“ přiznává Marek Digrin.

Podstatně méně jasno je u Josefa Váchy. Ten byl v utkání proti Řisutům naražen na mantinel, přičemž následně špatně došlápl a „hnul“ si s kotníkem. „Ve čtvrtek s námi ještě normálně trénoval, ale řekl mi, že ho to dost bolí. Včera netrénoval, takže uvidíme, zda se stihne dát zdravotně do kupy,“ informoval náš web trenér Pavel Zmrhal.

Ohledně domácího zápasu se Slaným neví ani samotný hráč. „S kotníkem jsem byl u lékaře, který mi řekl, že je to podvrknuté a že je tam natažený vaz. Nechci nějak chvátat na led, abych to nezhoršil, ale v pátek bych to rád zkusil na tréninku. Buď to půjde, nebo ne. Zápas se Slaným bych rád stihl,“ přeje si Josef Vácha.

Kamil Vaněk - Deník